Російські окупанти силоміць вивезли персонал і пацієнтів лікарні Маріуполя в «ДНР»

Читать на русском
Російські окупаційні війська продовжують примусово вивозити маріупольців з лікарень на тимчасово окуповані території України.

Окупаційні війська російської федерації примусово вивезли персонал і пацієнтів міської лікарні №4 ім. Мацука у місті Маріуполь Донецької області на тимчасово окуповані території, до так званої «Донецької народної республіки».

Про це повідомляє прес-служба Маріупольської міської ради.

«Персонал та пацієнти міської лікарні №4 ім. Мацука були примусово вивезені з Маріуполя на тимчасово окуповану територію України. Відомо, що до медичного закладу прийшли озброєні люди, які в ультимативній формі повідомили, що лікарі та пацієнти повинні виходити та сідати до транспорту окупантів. Виснажені та налякані люди були вимушені виконати накази російських терористів», – інформує місцева влада.

За їхніми даними, раніше вже були підтверджені випадки коли людей відправляли до депресивних регіонів росії. Мер Маріуполя Вадим Бойченко повідомив, що влада формує єдину базу незаконно депортованих людей для того, щоб потім повернути кожного маріупольця в Україну.

«Ми вже розуміємо, що окупанти насильно вивезли що найменш 40 тисяч жителів Маріуполя. Наша мета – створити дієвий механізм повернення цих людей. Це складна робота, яку ми ведемо у повній координації з Павлом Кириленко, головою Донецької обласної воєнної адміністрації», - сказав він.

Нагадаємо, що гуманітарна криза у місті погіршується. Росія продовжує наносити авіаудари по Маріуполю, окупанти не пропускають у місто гуманітарну допомогу.

Раніше ми повідомляли, що російські окупанти у Маріуполі почали спалювати у мобільних крематоріях тіла вбитих мирних громадян, щоб замісти сліди злочинів.

Також нагадаємо, що Верещук розповіла, скільки українців, у тому числі з Маріуполя, вдалося евакуювати за добу.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: