У Маріуполі під час бомбардування лікарні живцем згоріли майже 50 людей

Читать на русском
Тільки за попередніми оцінками в Маріуполі за місяць блокади загинуло 5 тисяч людей, з яких приблизно 210 – діти.
Ілюстративне фотоУкраїнська правда

За попередніми оцінками, в Маріуполі за місяць блокади загинуло 5 тисяч людей, унаслідок бомбардування російськими військами лікарні живцем згоріло майже 50 осіб.

Про це повідомляє Телеграм-канал Маріупольської міськради, з посиланням на заяву міського голови Маріуполя Вадима Бойченко.

«Тільки за попередніми оцінками в Маріуполі за місяць блокади загинуло 5 тисяч людей, з яких приблизно 210 – діти. Російські терористичні війська скинули декілька надпотужних бомб на дитячу лікарню, знищили один з корпусів міської лікарні №1. Живцем згоріло майже 50 людей. Розбомбили Драматичний театр, де на той час від обстрілів ховалося понад 900 людей. Це лише декілька прикладів цілеспрямованого знищення мирного населення Маріуполя», - заявив Бойченко.

Згідно з його словами, місто майже повністю зруйноване. Понад 90% міської інфраструктури знищено, щонайменше 40% вже не підлягає відновленню. Міська рада створила комісію, яка фіксує факти руйнувань комунального та приватного майна, і на сьогодні їх внесено понад 300.

Росія готує провокацію у Маріуполі – хоче звинуватити у своїх злочинах УкраїнуРосійські окупанти хочуть видати вбитих мирних громадян у Маріуполі за жертв українських військових.

На переконання Бойченка, надважливим є те, щоб воєнні злочини росії в Україні були зафіксовані міжнародними установами у сфері прав людини. Європейські країни мусять відреагувати на ці злочини проти людства.

«Ці факти повинні стати поштовхом для посилення санкцій проти російської федерації. В тому числі для повного ембарго на російську нафту та газ. Мусимо разом зупинити військову агресію та геноцид українців», - підкреслив міський голова Маріуполя.

Нагадаємо, що гуманітарна криза у місті погіршується. Росія продовжує наносити авіаудари по Маріуполю, окупанти не пропускають у місто гуманітарну допомогу.

Раніше ми повідомляли, що російські окупанти у Маріуполі почали спалювати у мобільних крематоріях тіла вбитих мирних громадян, щоб замісти сліди злочинів.

Також нагадаємо, що Верещук розповіла, скільки українців, у тому числі з Маріуполя, вдалося евакуювати за добу.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: