Різанина в Бучі: Байден знову назвав путіна військовим злочинцем і обіцяв нові санкції

Читать на русском
Джо Байден знову назвав російського президента володимира путіна військовим злочинцем після звірячих злочинів окупантів у Бучі Київської області.

Президент США Джо Байден після оприлюднених кадрів із Бучі на Київщині підтвердив, що російський президент володимир путін – військовий злочинець.

Про це повідомляє АР у понеділок, 4 квітня.

Зеленський відвідав звільнені Бучу та ІрпіньПрезидент України Володимир Зеленський 4 квітня відвідав звільнене місто Буча в Київській області, де армія росії жорстоко вбила сотні людей.

Байден назвав події у Бучі шокуючим та заявив про необхідність провести суд із військових злочинів росії в Україні.

«Ви, напевно, пам'ятаєте, що мене критикували за те, що я назвав Путіна військовим злочинцем. Він – військовий злочинець. Але ми маємо збирати інформацію, надавати Україні зброю, щоб вони продовжували боротися, зібрати всі деталі, щоб це була справжня судова справа про військовий злочин. Цей хлопець – варвар. Те, що відбувається у Бучі, обурливе. І все це бачили. Я думаю, це воєнний злочин. Я прагну нових санкцій, я продовжу вводити санкції», - сказав президент США.

Нагадаємо, Київську область, а разом із нею Бучу, Ірпінь та Гостомель, звільнили від російських окупантів 2 квітня. Після цього Україна та весь світ дізналися про шокуючі події у Бучі – окупанти катували та розстрілювали людей, ґвалтували жінок, убивали дітей. Мер Бучі Анатолій Федорук повідомив, що у місті у братських могилах поховано 280 людей.

Про події у Бучі розповів сам Зеленський у своєму зверненні. А Польща закликала створити міжнародну комісію для розслідування вбивств у Бучі.

Британія закликала розслідувати військові злочини росії у Київській області.

У той же час міноборони рф не визнає звірств своїх військових у Бучі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: