Зеленський відвідав звільнені Бучу та Ірпінь

Читать на русском

Президент України Володимир Зеленський у понеділок, 4 квітня, відвідав звільнене місто Буча та Ірпінь у Київській області, в яких розкрилися жорстокі звірства російської армії.

Про це пише ВВС Україна.

Як повідомляється, у Бучі Зеленський оглянув дорогу зі зруйнованою російською технікою та поспілкувався з місцевими жителями. Президент знову заявив про те, що росія у Бучі вчинила військові злочини та геноцид.

На запитання журналіста, чи вважає він усе ще можливим обговорювати мир із росією, він сказав: «Так, бо Україна має отримати мир. Ми у Європі 21-го століття. Ми продовжимо дипломатичні та військові зусилля».

У своєму Facebook Зеленський додав, що влада України зробить все, щоб якнайшвидше повернути міста Київської області до життя.

Нагадаємо, Київську область, а разом із нею Бучу, Ірпінь та Гостомель, звільнили від російських окупантів 2 квітня. Після цього Україна та весь світ дізналися про шокуючі події у Бучі – окупанти катували та розстрілювали людей, ґвалтували жінок, убивали дітей. Мер Бучі Анатолій Федорук повідомив, що у місті у братських могилах поховано 280 людей.

Про події у Бучі розповів сам Зеленський у своєму зверненні. А Польща закликала створити міжнародну комісію для розслідування вбивств у Бучі.

Британія закликала розслідувати військові злочини росії у Київській області.

У той же час міноборони рф не визнає звірств своїх військових у Бучі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: