Убиті почали з'являтися в Бучі тоді, коли в місті стояли російські війська – дані супутника

Читать на русском
Журналісти детально проаналізували супутникові знімки. На них чудово, коли саме на вулицях окупованої Бучі почали з'являтися трупи вбитих українців
Супутникові знімкиThe New York Times

Російська пропаганда вже назвала звірства російської воєнщини в місті Буча «постановкою», заявляючи, що нібито жоден мирний житель від рук росіян не постраждав. Але супутникові знімки свідчать - перші тіла вбитих почали з'являтися в Бучі ще 11 березня, коли в місті були російські окупанти.

Про це повідомляє американське видання The New York Times з посиланням на дані аналізу супутникових знімків.

«Огляд відео та супутникових знімків The Times показує, що багато мирних жителів були вбиті понад три тижні тому, коли російські військові контролювали місто. На одному відео, знятому членом місцевої ради 2 квітня, видно безліч тіл, розкиданих по вулиці Яблонській в Бучі. Супутникові знімки, надані The Times компанією Maxar Technologies, показують, що принаймні 11 з них перебували на вулиці з 11 березня, коли Росія, за її власними словами, окупувала місто» - йдеться в матеріалі видання.

Виростили виродків: Зеленський звернувся до матерів російських військовихПрезидент України Володимир Зеленський відреагував на вбивство мирного населення у Бучі та звернувся до матерів російських військовослужбовців, які воюють в Україні.

Журналісти детально проаналізували супутникові знімки. На них відмінно видно об'єкти, розміром з людське тіло, які з'явилися на вулиці в період з 9 по 11 березня. Вони знаходяться точно в тому ж положенні, в якому їх виявили українські військові після деокупації Бучі, тобто протягом трьох тижнів.

Деякі тіла знаходилися поруч з об'єктами, схожими на воронку, інші - близько об'єктів, пізніше ідентифікованих, як знищені та кинуті автомобілі, мінімум три тіла лежали поруч з об'єктами, які пізніше виявилися велосипедами.

Нагадаємо, 2 квітня українські військові та поліцейські, а також представники ЗМІ після заходу в деокуповані міста Київської області зазнали шок. Вони виявили величезну кількість тіл убитих росіянами цивільних українців, що часто лежать просто посеред вулиці.

3 квітня радник керівника Офісу президента Олексій Арестович опублікував перелік російських так званих «військових частин», які брали активну участь у військових злочинах на території Бучі, Гостомеля, Ірпеня та інших населених пунктів Київської області.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: