Кожна нормальна людина знає, хто приніс війну та смерть в Україну – звернення Зеленського

Читать на русском
Російським пропагандистам та їх начальству варто пам'ятати фінал долі їх нацистського колеги Юліуса Штрайхера. У кращому випадку російські пропагандисти проведуть залишок життя за ґратами. В кращому випадку
Володимир Зеленськийpresident.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський випустив нове звернення до українського народу, підсумкове за 4 квітня - 40-й день війни України проти російських окупантів. Він нагадав про військові злочини росії і спроби рф приховати ці звірства.

Масові страти в Україні були частиною планів путіна – керівництво MI6Страти повинні були здійснюватися військовими підрозділами російських військ, а також співробітниками спецслужб росії

Головне з відеозвернення президента:

  • Поки що Україна тільки почала розслідувати злочини російських солдатів на її території, але масштаби вже виявленого жахають. Однак попереду ще більш жахливі знахідки. Ситуація в Бородянці гірша, ніж у Бучі.
  • У багатьох селах звільнених районів Київської, Чернігівської та Сумської областей окупанти витворяли таке, чому не було аналогів навіть під час нацистської окупації 80 років тому.
  • Всі росіяни, які винні у військових злочинах, тортурах, вбивствах, геноциді українського народу, понесуть покарання.
  • «Хочу підкреслити: ми зацікавлені в максимально повному, прозорому розслідуванні, результати якого будуть відомі та пояснені всьому міжнародному співтовариству. Ми забезпечуємо максимальний доступ журналістів в Бучу та інші звільнені міста України. Сотень журналістів з усього світу. І ми зацікавлені в тому, щоб там побували тисячі журналістів. Можна більше! Щоб світ бачив, що зробила росія».
  • Російська пропаганда намагається заперечувати злочини російської армії, але їм вже ніхто не вірить.
  • «Настане час, коли й кожен росіянин дізнається всю правду про те, хто з їхніх співгромадян вбивав. Хто наказував. Хто закривав очі на вбивства. Ми все це встановимо».
  • Після масштабного оприлюднення їхніх військових злочинів на тимчасово окупованих територіях росіяни ховатимуть сліди своїх злодіянь. Вони вже запускають брехливу кампанію, щоб приховати свою провину, вони зроблять десятки постановочних інтерв'ю, перемонтованих записів, будуть спеціально вбивати людей так, щоб це виглядало, ніби їх убив хтось інший. Вони вже зрозуміли, що їх будуть переслідувати за військові злочини та тепер вони будуть їх приховувати.
  • Будь-яка нормальна цивілізована людина прекрасно знає, хто насправді приніс смерть і руйнування на українську землю.
  • Російським пропагандистам та їх начальству варто пам'ятати фінал долі їх нацистського колеги Юліуса Штрайхера. У кращому випадку російські пропагандисти проведуть залишок життя за ґратами. У кращому випадку.
  • Зеленський також поцікавився у Заходу, невже потрібно було саме таке, масові смерті звичайних українців, щоб Захід нарешті дав потужну санкційну відповідь росії на її агресію?
  • «Україна повинна отримати всю необхідну зброю, щоб швидше вигнати окупантів з нашої землі, звільнити наші міста. І якби ми вже отримали те, чого потребуємо, – всі ці літаки, танки, артилерію, протиракетну і протикорабельну зброю, ми змогли б врятувати тисячі людей. Я вас не звинувачую - я звинувачую тільки російських військових. Але ви могли б допомогти. Я продовжу говорити це в очі всім, від кого залежить рішення про зброю для України».
  • Вже ведеться підготовка до післявоєнного відновлення України. Працюють сапери, волонтери, будівельники, ведеться підготовка до відновлення зруйнованого.
  • Тим часом росія цілиться на Донбас і Харків, Україна про це знає і вживає заходів.
  • Мабуть, росії мало санкцій? Буде більше.
  • 152 українських військових відзначені високими державними нагородами. Троє, на жаль, посмертно.

Нагадаємо, найбільше жертв скоєних російськими окупантами злочинів зафіксовано в Бородянці.

Раніше Генеральний прокурор Ірина Венедиктова поділилася попередніми наслідками звірств російських окупантів у Київській області. Виявили вже понад чотириста убитих мирних жителів.

Нагадаємо, 2 квітня українські військові та поліцейські, а також представники ЗМІ після заходу в деокуповані міста Київської області зазнали шок. Вони виявили величезну кількість тіл убитих росіянами цивільних українців, що часто лежать просто посеред вулиці.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: