Військові злочини російських солдатів повинні стати останнім проявом цього зла – Зеленський

Читать на русском
В Україні створюється спеціальний судовий механізм правосуддя для розслідування і судового розгляду кожного злочину окупантів на території держави
Володимир Зеленськийpresident.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський записав нове відеозвернення за підсумками 3 квітня - 39-го дня війни України проти російських окупантів. Він нагадав про військові злочини росіян і запевнив, що жодна російська сволота не піде від покарання.

Основне зі звернення президента:

Російські окупанти влаштували під Києвом масові розстріли жителів: фото 18+Здебільшого тіла вбитих лежать прямо на дорогах, або біля стін будівель. Окупанти розстрілювали людей, не зважаючи на стать і вік

  • На нашій землі побувало концентроване зло. Вбивці. Кати. Ґвалтівники. Мародери. Які називають себе армією. Після всієї події російські військові заслуговують тільки смерті.
  • Російські матері повинні все це побачити, тому що вони виростили не тільки мародерів, а й вбивць, катів, ґвалтівників, просто виродків.
  • «Я хочу, щоб кожна мати кожного російського солдата побачила тіла вбитих людей в Бучі, в Ірпені, в Гостомелі. Що вони зробили? Навіщо їх вбили? Що зробив чоловік, який їхав вулицею на велосипеді? Навіщо катували до смерті звичайних мирних людей у звичайному мирному місті? Навіщо душили жінок після того, як виривали у них з вух сережки? Як можна було гвалтувати жінок і вбивати їх на очах у дітей? Знущатися над їхніми тілами навіть після смерті? Навіщо тиснули танками тіла людей? Що зробив вашій росії українське місто Буча? Як це все стало можливим?».
  • Образ росії тепер на довгі роки став образом того, що сталося в Київській області.
  • В Україні створюється спеціальний судовий механізм правосуддя для розслідування і судового розгляду кожного злочину окупантів на території держави.
  • Кожен російський військовий, винний у злочині проти України, буде внесений до Книги катів, знайдений і покараний.
  • Після звільнення тимчасово окупованих українських територій можуть виявитися страшніші речі. Тому що російські солдати - виродки, вони не вміють інакше та у них були саме такі накази.
  • «Всі партнери України будуть детально проінформовані про те, що відбувалося на тимчасово окупованій території нашої держави. Військові злочини в Бучі та інших містах під час російської окупації будуть предметом розгляду і в Раді Безпеки ООН».
  • Санкцій проти росії вже мало. Потрібні інші висновки.
  • Меркель і Саркозі повинні приїхати під Київ і подивитися, до чого привела їхня політика 14 років поступок росії.
  • Україна поки що не звинувачує Захід, але Україна має повне право говорити про нерішучість Заходу, яка призвела до Криму, Донбасу, восьми років війни, вторгнення росії, Бучі, Ірпеня та інших злочинів росії.
  • «Ми не будемо ховатися за сильними світу цього. Ми не будемо нікого вмовляти. По-хорошому, ми не повинні були та просити про допомогу зброєю, щоб захиститися від цього зла, яке прийшло на нашу землю. Всю необхідну зброю нам і так повинні були надати - без прохань. Тому що і самі прекрасно усвідомлювали, яке зло прийшло і що саме воно принесло з собою. Ми бачимо, що на кону в цій війні. Ми бачимо, що ми захищаємо. Є стандарти української армії - моральні та професійні. І це не наша армія повинна тепер підлаштовуватися. Це багатьом іншим арміям треба повчитися у наших військових».

Нагадаємо, раніше 3 квітня резидент України Володимир Зеленський відреагував на вбивство мирного населення в Бучі та звернувся до матерів російських військовослужбовців, які воюють в Україні.

Колишній прокурор трибуналу ООН Карла дель Понте, яка вела справи про геноцид в Руанді і Югославії, закликала видати ордер на арешт російського президента володимира путіна.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: