Кулеба висловився щодо злочинів окупантів у Київській області

Читать на русском
Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що російські війська розстрілювали мирних жителів у Київській області, коли залишали регіон через агресію.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що російські війська розстрілювали мирних жителів у Київській області, коли залишали регіон через агресію. За його словами, Росія гірша за ІДІЛ.

Про це повідомляє The Guardian.

«Ми розуміємо, що вони вбивали мирних жителів, йдучи, відступаючи, залишаючись там, у цьому місті Буча, а також в інших містах та селах у ключових регіонах, але й відступаючи від них із гніву та просто тому, що вони хотіли вбивати. Для них не було жодних вагомих причин. Росія гірша за ІДІЛ, це точно», - заявив Кулеба.

Він додав, що злочини російських військ проти громадян України можуть бути перекваліфіковані як геноцид.

«На підставі зібраних доказів ще належить з'ясувати, чи ці злочини будуть кваліфікуватися як геноцид, але я хотів би чітко заявити, що від самого початку агресії ми чуємо від Росії і від президента Росії Володимира Путіна, що він заперечує права українців мати свою ідентичність і мати власну державу, тому наприкінці збору всіх доказів я не відкидаю можливості геноциду», - наголосив очільник МЗС України.

Раніше Кулеба заявив про 100% упевненість, що Україна стане членом ЄС.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: