Правозахисники почали документувати військові злочини окупантів в Україні

Читать на русском
Міжнародна правозахисна організація Human Rights Watch почала документувати військові злочини російських окупантів в Україні.
twitter.com/DmytroKuleba

Міжнародна правозахисна організація Human Rights Watch почала документувати військові злочини російських окупантів в Україні.

Про це повідомляє HRW.

Відомо, що організація задокументувала кілька випадків порушення російськими військовими законів війни на захоплених територіях Чернігівській, Харківській та Київській областях. У документі наводяться свідчення очевидців злочинів окупантів з 27 лютого по 14 березня.

Зокрема, в доповіді йдеться, що 4 березня в Бучі російські окупанти оточили групу з п'ятьох чоловіків, поставили їх на коліна і вбили одного з них пострілом в потилицю. Також наводиться епізод вбивства шести осіб 27 лютого в селі Старий Биків Чернігівської області, зґвалтування жінки 13 березня в селі Мала Рогань Харківської області і вбивство в Ворзелі жінки з 14-річною дитиною.

Нагадаємо, генпрокурор України Ірина Венедіктова закликала парламент повернути військову прокуратуру на час війни. Це необхідно для документування військових злочинів росії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: