У МВС України назвали напрямки війни, де буде найскладніша ситуація впродовж тижня

Читать на русском
Радник МВС заявив, що росіяни повторили на Київщині те, що робили нацисти у ті роки, і зазначив, що це тільки на тих територіях, які ЗСУ вже звільнили.

В Україні наразі найскладнішою є ситуація на сході нашої держави, зокрема мова йде про напрямок Ізюм–Волноваха.

Про це радник міністра внутрішніх справ Вадим Денисенко повідомив у ефірі українських телеканалів.

«Якщо говорити про поточну ситуацію, то найскладніша історія наразі – це, безумовно, схід України, це напрямок Ізюм–Волноваха, це Луганщина, це Попасна, це Сєвєродонецьк, Лисичанськ, Рубіжне і це, безумовно, Маріуполь. Це головні напрямки, і вони насправді, будуть головними напрямками усього цього тижня. Ми можемо говорити про те, що саме там наразі багато у чому вирішується доля цього етапу війни», – зазначає радник голови МВС.

Цілком переможена та жодного разу не легендарна. Феномен розвалу російської арміїЧому російська армія виявилася взагалі не готова до повномасштабної війни в Україні - в матеріалі Антона Коржа.

При цьому, відповідаючи на запитання щодо жахіть у Бучі, Ірпені, Гостомелі та про поводження росіян із цивільним населенням, зокрема – про те, якою має бути наразі реакція України, щоб привернути до цього найбільшу увагу світу, він, серед іншого, уточнив, що у подальшому буде зроблено відповідне подання до міжнародних судів.

«Бо все, те, що відбувалося у Бучі, Гостомелі, Ірпені, Мотижиному, вся Київщина – це, насправді, величезна Сребрениця, де росіяни просто відстрілювали мирних людей. При чому це натуральний фашизм, коли старості селища Мотижин зв’язали руки за спиною і стріляли у потилицю. Це те, що ми пам’ятаємо про 1941-1945 роки, про звірства фашизму», – сказав Денисенко.

Він уточнив, що росіяни повторили на Київщині те, що робили нацисти у ті роки, і зазначив, що це тільки на тих територіях, які ЗСУ вже звільнили.

«Мені страшно уявити, що відбувається на інших територіях, які ми ще не звільнили», – сказав він.

Говорячи про те, як усі ці звірства рф вплинуть на переговорний процес, Денисенко уточнив, що, на жаль, ми все одно будемо змушені вести переговори, тому що будь-яка війна закінчується переговорами.

«Але переговори – переговорами, а міжнародний трибунал – це міжнародний трибунал. Тобто, це ті речі, які ми маємо все одно зробити, і ми маємо у обов’язковому порядку закінчити цю війну міжнародним трибуналом проти росіян. І моя особиста точка зору – безпосередньо проти путіна. Тому що все те, що робилося тут – це пряма вказівка володимира путіна. Все те, що робиться у Маріуполі, Харкові, – це пряма вказівка», – поінформував Денисенко.

Відповідаючи на запитання, що ці звірства вчиняли так звані «звичайні росіяни», яких наразі намагаються відокремити від путіна, радник очільника МВС України уточнив, що це насправді – ще один гвіздок у труну тієї легенди, що є «хороші» і «погані» росіяни.

«Усі винні. Тобто, по суті, денацифікація – це той термін, який має прийти до рф. Все те, що пройшли німці після 1945-го року, насправді наразі після закінчення цієї війни мають пройти росіяни. Тому що денацифікація – це єдине, що може врятувати цю кошмарну націю», - заявив Денисенко.

"Це наша Сребрениця": Вадим Денисенко про звірства росіян в Бучі та Гостомелі5 канал

Нагадаємо, у Генштабі ЗСУ повідомили, що солдати і офіцери рф масово відмовляються воювати в Україні, відведення військ триває.

Вчора, 2 квітня стало відомо, що Київська область України повною мірою очищена від російських окупантів. Регіон повністю звільнений Збройними силами України.

Українські військові та поліцейські, а також представники ЗМІ після заходу в деокуповані міста Київської області зазнали шоку. Вони виявили величезну кількість тіл убитих росіянами цивільних українців, що часто лежать просто посеред вулиці.

Мер звільненого від окупантів Ірпеня Олександр Маркушин закликав місцевих жителів протягом місяця поки не їхати у звільнене від окупантів місто.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: