У Генштабі розповіли про плани окупантів у зоні ООС: зведення на 38-у добу війни

Читать на русском
Російські військові хочуть оточити сили ООС та вийти на адміністративні кордони Луганської та Донецької областей.
facebook.com/GeneralStaff.ua/

Російські військові хочуть оточити угруповання Об'єднаних сил та вийти на адміністративні кордони Луганської та Донецької областей.

Про це повідомляє Генеральний штаб ЗСУ у суботу, 2 квітня, у Facebook.

Російські окупанти поки що не можуть розпочати наступ у зоні ООС – АрестовичАрестович повідомив, що російські війська поки що не можуть розпочати наступ у зоні ООС. Крім того, українські військові женуть їх на київському напрямку, тож штурм столиці теж неможливий.

«За наявною інформацією, ворог має намір оточити угруповання Об'єднаних сил та вихід на адміністративні кордони Луганської та Донецької областей. З метою сковування дій наших військ продовжуватиме утримання окремих рубежів на тимчасово зайнятих територіях Київської та Чернігівської областей, ймовірно, в районах у безпосередній близькості від державного кордону України (з республікою Білорусь та Росії відповідно)», - сказано в повідомленні.

У Генштабі зазначили, що у підрозділах ЗС Білорусі продовжуються посилені заходи оперативної та бойової підготовки. Ворог здійснює нарощування системи протиповітряної оборони у прикордонних районах з Україною.

Також на Поліському напрямку противник продовжує переміщення окремих підрозділів на територію Білорусі. Для уповільнення просування наших підрозділів окупанти здійснюють мінування.

«З Броварського напряму на територію Курської області Росії було виведено частину підрозділів зі складу 2-ї загальновійськової армії. Інші підрозділи перебувають у готовності до висування у напрямку російського кордону», - сказано в повідомленні.

Окремі ворожі залишаються на Сіверському напрямку для блокування Чернігова, основна частина угруповання загарбників вже зосереджена на відході на територію Росії. Також продовжується вороже блокування Харкова. Армія Росії намагається продовжити наступ на Ізюмському напрямку.

На Південнобузькому напрямку ворог проводить штурмові дії з метою виходу на адміністративні кордони Херсонської області, повідомили у Генштабі.

На Донецькому напрямку супротивник зосереджує основні зусилля на взятті під контроль населених пунктів Рубіжне, Сєвєродонецьк, Попасна, Троїцьке, Авдіївка, Мар'їнка, Красногорівка, а також намагається встановити повний контроль над Маріуполем.

Нагадаємо, вранці в Генштабі повідомляли, що росія продовжує часткове відведення військ. При цьому активізовано армію на Придністров'ї.

Втрати російської армії вже досягли 17800 вбитих солдатів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: