Мер Ірпеня просить не повертатися до міста ще щонайменше місяць

Читать на русском
Мер Ірпеня Олександр Маркушин закликав місцевих жителів протягом місяця не їхати до міста – поки що небезпечно.
kyiv.comments.ua

Мер Ірпеня Олександр Маркушин закликав місцевих жителів протягом місяця поки не їхати до звільненого від окупантів міста.

Про це він повідомив на брифінгу в українському медіацентрі в середу, 30 березня.

Мер Ірпеня назвав приблизну кількість загиблих жителівВ Ірпені за час бойових дій могло загинути приблизно 200-300 мешканців, точна кількість невідома.

«Хочу звернутися до наших городян. Не повертаємось поки що до міста, це небезпечно. Я скажу коли повернутися. Але найближчого місяця точно повертатися не можна. Дайте нам час упоратися з ворогом. Не буває вільного Ірпеня без вільної Бучі, Ворзеля та Гостомеля. Тому що звідти йдуть на нас обстріли. Коли ми звільнимо ці міста, нам буде легше працювати над відновленням міста», - наголосив Маркушин.

За його словами, в місті діє суворий пропускний режим, який не буде пускати туди жителів, щоб не наражати їх на небезпеку.

Після того, як у місті стане безпечно, міська влада відновлюватиме критичну інфраструктуру.

За його словами, російські війська обстрілюють все місто, але особливий удар припадає на частину району Сінергії, Стоянки, Романівки та БМУ. Також Маркушин наголосив, що окупанти частково замінували парки міста, їх вони розмінували. Наразі перевіряються ліси поблизу.

На даний момент в Ірпені залишається близько 3,5 тисяч жителів. Але це неточна цифра, оскільки можуть бути люди у підвалах.

Нагадаємо, ЗСУ вдалося звільнити Ірпінь від окупантів. Мер міста повідомляв, що у місті пошкоджено 50% будівель.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: