У МВС розповіли, в яких мікрорайонах Києва найбільше вибухонебезпечних предметів

Читать на русском
Загальна площа забруднення вибухонебезпечними предметами становить 300 000 квадратних кілометрів, розповів перший заступник міністра МВС України Євгеній Єнін.

Унаслідок обстрілів української столиці російськими окупантами найбільш забрудненими місцями в Києві на сьогодні є Виноградар та Оболонь.

Про це під час об’єднаного марафону повідомив перший заступник міністра МВС України Євгеній Єнін.

За його словами, загальна площа забруднення вибухонебезпечними предметами становить 300 000 квадратних кілометрів.

Також під час загальноукраїнського телемарафону Єнін зазначив, що з початку війни українські сапери знешкодили понад 300 вибухонебезпечних предметів та одну авіаційну бомбу. Усього очищено близько 14 гектарів території.

Наслідки війни: у ДСНС розповіли про найпоширеніші вибухонебезпечні предметиДСНС закликала українців повідомляти поліцію або рятувальників про виявлення вибухонебезпечних предметів. Також у ДСНС розповіли про найпоширеніші.

Нагадаємо, в ДСНС закликали українців не наближатися до мін та боєприпасів, а при виявленні таких одразу повідомляти рятувальникам чи поліції.

Серед найбільш поширених вибухонебезпечних предметів – протипіхотна фугасна міна натискної дії ПФМ-1 та ПФС-1С. Сьогодні, ми повідомляли, який вигляд мають ці та інші міни та який принцип їхньої дії.

За даними Асоціації саперів України, станом на 21 березня орієнтовно 82,5 тисяч квадратних кілометрів України потребували розмінування.

У ЗСУ вже зараз оцінюють майбутні витрати на розмінування України у сотні мільярдів доларів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: