Солдати і офіцери рф масово відмовляються воювати в Україні, відведення військ триває — Генштаб

Читать на русском
На Донбасі захисниками та захисницями України за минулу добу відбито шість атак ворога, знищено чотири танки, шість одиниць броньованої та сім одиниць автомобільної техніки противника.
Укрінформ

Морально-психологічний стан особового складу російських військ залишається на вкрай низькому рівні. Для заповнення втрат особового складу російське керівництво здійснює агітацію цивільного населення щодо вступу до лав збройних сил. Такі заходи проводяться як на території росії, так і на тимчасово окупованих територіях Донецької, Луганської областей та анексованого Криму.

Про це йдеться в оперативному зведенні Генштабу ЗСУ вранці 3 квітня.

За наявною інформацією, морально-психологічний стан особового складу противника та рівень мотивації залишається на вкрай низькому рівні. Командири різних рівнів 3-ї мотострілецької дивізії 20-ї загальновійськової армії Західного військового округу відмовляються від участі в бойових діях. Крім того, військовослужбовці масово пишуть рапорти на звільнення.

Рф продовжує часткове відведення військ, але активізувала армію на Придністров'ї – ГенштабОкупанти відводять війська на окремих напрямках, ймовірно, для подальшого наступу на Слобожанському, Донецькому та Луганському напрямках. Разом з тим рф почала передислокацію військ у Придністров'ї.

Зазначається, що особовий склад 2-х батальйонно-тактичних груп 4-ї військової бази зі складу 58-ї загальновійськової армії Південного військового округу, відмовились брати участь у бойових діях на території України. Сплановано їх повернення до пунктів постійної дислокації.

«Для поповнення втрат особового складу російське керівництво здійснює агітацію цивільного населення щодо вступу до лав збройних сил. Такі заходи проводять як на території російської федерації, так і на тимчасово окупованих територіях Донецької, Луганської областей та Автономної Республіки Крим», - зазначили у Генштабі ЗСУ.

Також продовжуються систематичні випадки порушення вимог Міжнародного гуманітарного права щодо ведення війни. Російські загарбники продовжують розміщувати озброєння та військову техніку у безпосередній близькості до житлової інфраструктури населених пунктів, проводити фільтраційні заходи на тимчасово зайнятих територіях, здійснюють насильство стосовно місцевих жителів, займаються мародерством та пограбуваннями.

На території Донецької та Луганської областей захисниками та захисницями України за минулу добу відбито шість атак ворога, знищено чотири танки, шість одиниць броньованої та сім одиниць автомобільної техніки противника.

Нагадаємо, що серед російських загарбників поширюються панічні настрої через радіаційне опромінення військових із підрозділів, які базувалися в Чорнобильській зоні. При цьому, на Слобожанському напрямку вторгнення російських військ міста Буринь і Путивль опинилися в блокаді.

Раніше у Генштабі розповіли про плани окупантів у зоні ООС.

Також нагадаємо, що станом на 2 квітня російські війська у війні з Україною втратили близько 17800 чоловік особового складу.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: