Гарантована смерть: Зеленський прокоментував можливу відправку призовників рф в Україну

Читать на русском
Зеленський також звернувся до жителів окупованого Криму, яких окупанти намагаються призивати в армію, і закликав їх до саботажу призову і здачі в полон
Володимир Зеленськийpresident.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський пообіцяв, що відправка російських призовників в Україну стане для останніх гарантованою смертю.

Про це сказано в відеозверненні Зеленського за 1 квітня.

«Цей день - 1 квітня - окупанти почали двома однаково дурними «жартами». Один такий «жарт» над людьми в росії - там стартував весняний призов. Він виглядає як традиційний, але ж відрізняється від звичайних. Тому призовників цього року можуть відправити на війну проти нашої держави, проти нашого народу. А значить це гарантована смерть для багатьох зовсім молодих хлопців. І хоча вони не наші громадяни, а громадяни держави, яка з нами воює на нашій землі, все ж наш обов'язок, як людей, їх попередити» - сказав він.

Дупа є, а слова немає. Колонка Леоніда ШвецяВся сукупність обставин та запеклий опір українського народу, який не оцінив свого щастя у вигляді приходу визволителів, можуть призвести до того, що російська агресія перерветься зовсім несподівано й раптово.

Зеленський звернувся до батьків призовників і до звичайних росіян. Він запевнив, що в Україні не потрібні нові вбиті росіяни, які можуть стати тут ще й військовими злочинцями. Правди про призов і про долю призовників російське керівництво не скаже, тому надія тільки на людей.

«Не віддавайте їх в армію. Робіть все що можете, аби вони жили. Удома. У себе вдома» - зазначив президент.

Крім цього, Зеленський звернувся до жителів окупованого Криму, яких окупанти намагаються призивати в армію. Він порекомендував кримчанам саботувати призовну кампанію, а також при першій же можливості здаватися в полон Збройним силам України - тільки в цьому випадку їм гарантують життя, як насильно мобілізованим.

Нагадаємо, раніше радник глави Офісу президента України Олексій Арестович закликав російських матерів не відправляти своїх синів на загибель на війну, яку почав президент рф володимир путін.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: