Стало відомо, скільки українських лікарень зруйнували росіяни з початку війни

Читать на русском
Аптеки відновили роботу скрізь, де це можливо, щоб забезпечити українцям доступ до медикаментів. У квітні будуть переглядатися ціни на ліки
Віктор Ляшкоslovoidilo.ua

Армія росії з початку війни проти України пошкодила 274 лікарні, 13 з яких повністю зруйновані. Виведено з ладу як мінімум 70 автомобілів швидкої допомоги.

Про це повідомив міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко в ефірі національного телемарафону.

«З початку війни обстріляні 274 лікарні, 13 — знищені повністю, вони відновленню не підлягають, будемо будувати нові лікарні. 70 швидких вже виведені з ладу обстрілами, автоматними, мінами. Шість медичних працівників вбиті, 20 зараз важко поранені. Це все наслідки війни, терористичних дій російської федерації в Україні. Водночас медичні заклади працюють. Всі, хто потребує медичної допомоги, можуть її отримати. Програма медичних гарантій виплачена за березень повністю до закладів охорони здоров'я. Це свідчить про те, що і заробітні плати медичним працівникам, і необхідні медичні вироби та лікарські засоби закуповуються» - розповів міністр.

У МОЗ розповіли, як переселенцям отримати медичну допомогуМОЗ врегулювало питання надання первинної медичної допомоги внутрішнім переселенцям під час воєнного стану – це стосується тих, хто переїхав чи вимушено змінив місце проживання.

Ляшко додав, що аптеки відновили роботу скрізь, де це можливо, щоб забезпечити українцям доступ до медикаментів. Виробники заявили, що в березні підстав для зростання цін на ліки не було, але у квітні ціни будуть переглядати - через підвищення цін на газ, проблем логістики.

«Будемо дивитися і контролювати, щоб не було зростання цін на лікарські засоби, що входять до Національного переліку лікарських засобів - ліків, які найчастіше використовуються для того, щоб запобігти хворобам або їх подальший розвиток» - сказав він.

Нагадаємо, в Основ'янському районі Харкова 25 березня вранці російські війська обстріляли міську поліклініку, де розташований центр видачі гуманітарної допомоги. Є загиблі та поранені.

26 березня в Маріуполі російські окупанти викрали та насильно вивезли в невідомому напрямку лікарів і пацієнтів міської лікарні №1, а також жителів міста, які переховувалися в підвалах медустанови від обстрілів. За попередніми даними мова йде про як мінімум 700 людей.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: