У кремлі прокоментували вчорашні переговори у Стамбулі

Читать на русском
У кремлі прокоментували переговори делегацій у Туреччині – проривів не бачать та тему Криму обговорювати не збираються.

У кремлі не бачать «нічого багатообіцяючого чи якихось проривів» за підсумками вчорашніх переговорів України та росії в Туреччині.

Про це на брифінгу заявив прессекретар російського президента Дмитро Пєсков, передає «Медуза».

Арахамія пояснив, чому росія зобов'язана вивести свої війська на момент підписання мирного договоруКоли сторони переговорного процесу вже вийдуть на підписання договору про мир, армії росії вже не повинно бути в Україні, заявив Арахамія.

«Позитивним є, що українська сторона принаймні почала конкретно формулювати та класти на папір те, що вона пропонує. Досі нам не вдавалося цього досягти. Це є позитивним фактором. В іншому поки, скажімо так, ми не можемо констатувати чогось дуже перспективного, якихось проривів. Ще чекає дуже тривала робота», – заявив Пєсков.

При цьому Пєсков додав, що тему Криму, який росія і окупувала, ні з ким та ні як не обговорювати не збираються.

Нагадаємо, у Туреччині 29 березня відбувся черговий раунд переговорів між українською та російською делегацією. Україна під час нього запропонувала свій формат договору про гарантії безпеки для України.

Крім того, глава делегації вважає, що напрацьовано достатньо матеріалу для зустрічі Володимира Зеленського та володимира путіна.

У росії зі свого боку після переговорів заявили про рішення «зменшити військову активність на Київському та Чернігівському напрямах».

Зеленський закликав українців «не розслаблятися» через результати зустрічі у Стамбулі. Адже російським заявам довіряти не варто.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: