Глава британської спецслужби про напад росії на Україну: путін допустив стратегічний прорахунок

Читать на русском
Глава розвідувального агентства GCHQ заявив, що путін допустив стратегічний прорахунок, розпочавши війну в Україні. А його військовим не вистачає зброї та бойового духу.
Getty Images

Російський президент володимир путін допустив стратегічний прорахунок, почавши вторгнення в Україну, і його радники «бояться сказати йому правду» про масштаби його помилки.

Про це заявив голова британської розвідувальної агенції GCHQ сер Джеремі Флемінг, повідомляє The Gurdian.

За словами Флемінга, путін недооцінив силу українського опору, реакцію Заходу та здатність своїх військ здобути швидку перемогу.

«Все це посилюється стратегічним прорахунком, про який західні лідери попереджали путіна. Це стало його особистою війною, за яку розплачуються ні в чому не винні люди в Україні, а також дедалі більше й прості росіяни», — сказав Флемінг.

Дупа є, а слова немає. Колонка Леоніда ШвецяВся сукупність обставин та запеклий опір українського народу, який не оцінив свого щастя у вигляді приходу визволителів, можуть призвести до того, що російська агресія перерветься зовсім несподівано й раптово.

Він також озвучив тезу про те, що путін приймає невірні рішення, тому що не отримує точної інформації чи чесних думок від своїх підлеглих: «Незважаючи на те, що ми вважаємо, що радники путіна бояться сказати йому правду, те, що відбувається, та масштаби цих помилкових суджень мають бути кришталево зрозумілі режиму».

Флемінг сказав, що є ознаки того, що російські військові, яким «бракує зброї та бойового духу», «відмовляються виконувати накази, саботують власне обладнання і навіть випадково збивають власні літаки».

Крім того, голова агентства GCHQ попередив Китай, щоб він не став «надто тісно співпрацювати» з росією. «Росія розуміє, що у довгостроковій перспективі Китай ставатиме дедалі сильнішим у військовому та економічному відношенні. Деякі їхні інтереси конфліктують; росію можна витіснити з рівняння», — вважає Флемінг.

«І так само ясно, що Китаю, який хоче встановити правила поведінки – норми для нового глобального управління – не допоможе тісний союз із режимом, який навмисне та незаконно ігнорує їх усі», – додав він.

Нагадаємо, раніше офіційний представник США говорив телеканалу CNN про те, що володимира путіна «дезінформують» його щодо дій російських військових в Україні, а також впливу санкцій на економіку Росії.

В американській розвідці говорять про те, що між путіним та його міністром оборони Сергієм Шойгу зростає напруженість, хоча раніше він був однією із найдовіреніших осіб та найближчих соратників.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: