Арестович вважає, що російські війська не здатні на штурм Києва

Читать на русском
Штурму Києва не буде, вважає Арестович. Але водночас російські війська намагатимуться тримати столицю в облозі.

Російська армія не здатна на штурм Києва, принаймні, під час цієї військової кампанії.

Про це в інтерв'ю ВВС Україна заявив радник керівника Офісу президента Олексій Арестович.

На запитання, чи варто чекати на штурм Києва, він відповів: «Ні. Вони не здатні і ніколи вже не будуть здатні – принаймні під час цієї кампанії».

ЗСУ продовжують проводити локальні контратаки біля Києва – британська розвідкаУкраїнські військові проводять локальні контратаки на північний захід від Києва, зокрема в Ірпені, Бучі та Гостомелі.

Щодо ситуації під Києвом, на напрямі Буча-Ірпінь-Ворзель, за словами Арестовича, там немає російського наступу, але й немає оточення їхніх сил – точаться важкі бої. «Річ у тому, що там дуже важка місцевість. По-перше, міська, по-друге, там долини рік, яри, ліси. Все частково затоплено, частково заміновано, непрохідне і так далі. Тобто там копітка бойова робота. Працює російська артилерія, працює наша - несемо втрати ми і вони, і тут далеко під переможних реляцій. Нема там ані оточення, ані знищення - є напівоточення, але це ще не означає доведення до військового успіху», – розповів він.

Росія здійснює під столицею перегрупування сил і постачання в обсязі, необхідному, щоб тримати ситуацію. «Але вони не відмовилися від Києва, незважаючи на переміщення зусиль на Схід. Вони все одно будуть намагатися тримати столицю в облозі, наскільки це буде вдаватися і тримати там наші війська в напрузі, щоб ми не могли їх перекидати на інші ділянки, на той самий Схід. Тобто тут ситуація, я б сказав, 51 на 49 на нашу користь», – додав Арестович.

Нагадаємо, у Пентагоні вважають, що російські сили, схоже, надають пріоритет операціям на сході України.

Водночас, в українському Генштабі зазначили, що незважаючи на ці заяви, противник продовжує нарощування угруповання військ навколо Києва.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: