Арестович пояснив, чому Україна не завдає ударів по військових цілях у росії та Білорусі

Читать на русском
За словами Арестовича, Україна не завдає ударів по військових цілях у Білорусі, щоб не збільшувати ймовірність її вступу у війну.

Радник керівника Офісу президента Олексій Арестович пояснив, чому Україна не завдає ударів по військових об'єктах на території Білорусі та росії.

«Все дуже просто: бо Білорусь виступає посередником на переговорах із росією. Крім того, якщо ми почнемо завдавати ударів, то це збільшить ймовірність вступу білоруської армії у війну. А з погляду міжнародного права, так навіть дозвіл прольоту крилатої ракети через власну територію – це вже участь у військовій агресії», – сказав Арестович в інтерв'ю ВВС Україна.

Він також зазначив, що Збройні сили України мають можливість бити по військовим цілям у росії: «Але це буде величезний аргумент для тих, хто каже, що українці – агресори. Навіщо їм додавати мотивації?».

Нагадаємо, Олександр Лукашенко заявив, що Білорусь вступить у війну проти України лише якщо проти неї самої «почнеться агресія».

Українська розвідка повідомляє, що росія шукає нові способи втягнути Білорусь у війну проти України. За виконання «спеціальних завдань» білорусам пропонується грошове забезпечення у розмірі від тисячі до півтори тисячі доларів на місяць.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: