У Пентагоні вважають, що росія перегруповує свої війська біля Києва, а не відводить їх

Читать на русском
Вкрай малоймовірно, що кремль пішов на якісь жести доброї волі та вирішив зменшити кількість своїх військ. Поки Пентагон не може точно назвати місце, куди рухаються війська росії
Джон КірбіВікіпедія

Російські війська насправді не відходять від Києва та Чернігова, а перегрупуються для нанесення нового удару, оскільки діючі частини порядком видихлися.

Про це заявив представник Міністерства оборони США Джон Кірбі на брифінгу 29 березня.

«Ми вважаємо, що це перегрупування, а не справжнє відведення, і що ми все ще повинні бути готові спостерігати за великим наступом на інші райони України. Це не означає, що загроза для Києва зникла» - сказав він.

Зеленський прокоментував результати чергового раунду переговорів з росією в СтамбуліПозитивні сигнали з переговорного фронту з рф не заглушають вибухи російських снарядів і ракет, якими росія бомбардує Україну

Кірбі закликав не обманюватися заявами москви. Вкрай малоймовірно, що кремль пішов на якісь жести доброї волі та вирішив зменшити кількість своїх військ. Поки Пентагон не може точно назвати місце, куди рухаються війська росії - відомо, що вони зміщуються на північ. При цьому рф продовжує бомбити українські міста.

«Ми вважаємо, що це, найімовірніше, перебазування для застосування в інших місцях в Україні. Де саме - ми не знаємо» - резюмував Кірбі.

Нагадаємо, в Міноборони росії за підсумками переговорів делегацій України та рф в Стамбулі 29 березня заявили про рішення «скоротити військову активність на Київському і Чернігівському напрямках».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: