Кулеба розповів, що Україна готова обговорювати з росією і на яких умовах

Читать на русском
При цьому міністр констатував, що на поточний момент немає домовленостей по жодному з принципових пунктів
Ілюстративне фотоFacebook

На майбутніх переговорах з Росією в Стамбулі українська делегація готова обговорювати з російськими представниками певні питання, але тільки за певних умов.

Про це розповів міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба в ефірі Всеукраїнського телемарафону.

Він сказав, що є дві програми, за якими спробують домогтися якогось прогресу. Мінімум - це обговорення гуманітарних питань, а максимум - повне припинення вогню на постійній основі.

Україна повинна боротися і не повинна перегорати: нове звернення ЗеленськогоУкраїнці повинні сприймати ситуацію спокійно, без зайвих емоцій, їх не можна перепалювати, ми повинні боротися

При цьому міністр констатував, що на поточний момент немає домовленостей по жодному з принципових пунктів. Сторони продовжують обмінюватися думками та позиціями, однак позиція України не передбачає ніякої торгівлі людьми, територіями та суверенітетом країни.

«Якщо українська делегація побачить, що настрої росіян змінилися і вони готові до серйозної предметної розмови та збалансованих домовленостей, то підемо вперед. Якщо це буде повтор пропагандистських штампів за зачиненими дверима, то роз'їдемося так, як і з'їхалися... Ситуацію, коли влада зробить щось крім волі народу, я виключаю. Референдум - це внутрішня справа України, тому на переговорах не обговорюється» - розповів він.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що україно-російські переговори в Туреччині можуть початися у вівторок, 29 березня, а не 28 березня ввечері – як анонсувалося раніше.

Президент України Володимир Зеленський у своєму зверненні в ніч на понеділок висловився про майбутні переговори: «попереду новий раунд переговорів, тому що ми шукаємо миру. Наші пріоритети відомі. Суверенітет і територіальна цілісність України не піддаються сумніву. Дієві гарантії безпеки для нашої держави обов'язкові. Очевидна і наша мета - мир і якнайшвидше відновлення нормального життя в Україні».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: