Байден зустрівся з Кулебою та Резніковим у Польщі – подробиці переговорів

Читать на русском
Американський президент Джо Байден провів першу зустріч із високопоставленими представниками України з початку повномасштабного російського вторгнення у нашу країну.
Фото: CNN

Президент США Джо Байден у суботу, 26 березня, під час візиту до Варшави провів зустріч із міністром закордонних справ України Дмитром Кулебою та міністром оборони України Олексієм Резніковим.

Про це повідомляє видання CNN.

«Візит Байдена в Європу був повністю присвячений війні. Але переговори з міністром закордонних справ Дмитром Кулебою і міністром оборони Олексієм Резніковим були першим випадком, коли Байден зміг зустрітися віч-на-віч з офіційними особами з України під час свого турне», - йдеться у повідомленні.

Зеленський нагадав про країни НАТО, які готові давати Україні гарантії безпекиЗа словами Зеленського, такий варіант компромісний для всіх: для Заходу, для України, яка хоче гарантій безпеки, і для Росії.

Водночас, журналіст CNN Кевін Ліптак поділився невеликим діалогом Байдена із Кулебою.

«Коли міністр закордонних справ України сказав Байдену, що він навчився спати де завгодно під час війни, у тому числі у поїзді, на якому він їхав до Варшави, щоб зустріти його, Байден сказав, що він також навчився спати на Amtrak, коли їздив на роботу», - написав журналіст.

Варто зазначити, що перед зустріччю з Байденом Кулеба та Резніков провели переговори з міністром оборони США Ллойдом Остіном та держсекретарем Ентоні Блінкеном.

При цьому, керівник МЗС Кулеба також розповів подробиці зустрічі з президентом США Джо Байденом у Варшаві. Згідно з його словами, американський лідер висловив захоплення українцями, які протистоять російській агресії.

Байден також заявив, що війна Росії проти України змінить 21 століття.

«Байден сказав дві речі: те, що відбувається в Україні, змінить 21 століття. У нього є чітке розуміння цього - це не війна РФ проти України, це війна тиранії проти усього світу. Друге - слова про те, що США непохитно будуть з Україною абсолютно в усьому до нашої перемоги, ніщо не змусить Штати відвернутися від України та послабити підтримку, навпаки - буде тільки посилення», - розповів Кулеба.

Раніше Резніков повідомив, що Україна та США створили формат спільних переговорів МЗС та Міноборони.

Нагадаємо, що Польща разом зі Словенією та Чехією підготувала план дій, які Євросоюз має здійснити, якщо він хоче покласти край війні в Україні.

Окрім цього, у МЗС назвали країни, з якими ведуться переговори щодо гарантій безпеки для України.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: