Україна повинна боротися і не повинна перегорати: нове звернення Зеленського

Читать на русском
Українці повинні сприймати ситуацію спокійно, без зайвих емоцій, їх не можна перепалювати, ми повинні боротися
Володимир Зеленськийpresident.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський випустив нове звернення за 28 березня. У ньому він сказав, що не допустить з боку Заходу політики «підвішених санкцій», а Україна повинна продовжувати боротися.

Основне зі звернення Зеленського:

  • Ірпінь звільнений Збройними силами України. Однак говорити про безпеку в цій частині Київської області рано, бойові дії тривають.
  • Війська росії все ще мають резерви та ресурси, вони контролюють північ Київської області. Їх не зупинять навіть втрати в 90% особового складу, сотні згорілих одиниць техніки їх взагалі нічому не вчать, вони будуть намагатися лізти на Київ.
  • За час війни загинуло 143 дитини.
  • Маріуполь все ще заблокований.
  • Українці повинні сприймати ситуацію спокійно, без зайвих емоцій, їх не можна перепалювати, ми повинні боротися.
  • Італія погодилася стати одним з гарантів безпеки України у відповідній новій системі гарантій.
  • Україна не допустить з боку Заходу політики «підвішених санкцій». Не повинно бути нічого з того, чим зараз займаються деякі країни. Санкції повинні бути всеосяжними, вони повинні працювати, їх повинно бути неможливо обійти.
  • Україна створюють групу експертів, яка аналізуватиме санкції, які вже ввели проти Росії.
  • «Зараз багато натяків і попереджень про те, що нібито посилення санкцій, наприклад у вигляді ембарго на постачання російської нафти в Європу, буде в разі, якщо Росія застосує хімічну зброю. Просто немає слів. Тільки вдумайтеся, до чого це все дійшло. Чекати хімічної зброї... Ми, живі люди, повинні чекати... А хіба все, що російські військові роблять до цього і вже зробили, не заслуговує нафтове ембарго? Фосфорні бомби не заслуговують? Обстріляне хімічне виробництво або обстріляна атомна станція не заслуговують?»
  • Якщо хтось боїться вводити жорсткі санкції, передавати Україні важке озброєння і системи ППО, то ця людина є співучасником російських злочинів в Україні.
  • 302 українських військових нагороджені за мужність і героїзм у війні проти окупантів.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що україно-російські переговори в Туреччині можуть початися у вівторок, 29 березня, а не 28 березня ввечері – як анонсувалося раніше.

Президент України Володимир Зеленський у своєму зверненні в ніч на понеділок висловився про майбутні переговори: «Попереду новий раунд переговорів, тому що ми шукаємо миру. Наші пріоритети відомі. Суверенітет і територіальна цілісність України не піддаються сумніву. Дієві гарантії безпеки для нашої держави обов'язкові. Очевидна і наша мета - мир і якнайшвидше відновлення нормального життя в Україні».

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: