Подоляк назвав умову зустрічі Зеленського та Путіна

Читать на русском
Зустріч Зеленського та путіна є ключовою для того, щоб був мир. Але конкретної дати таких переговорів немає.
Слово і діло

Зустріч президента України Володимира Зеленського з володимиром путіним можлива, коли в рамках переговорного процесу напрацюють якісь попередні документи.

Про це в інтерв'ю ВВС Україна заявив радник керівника ОПУ Михайло Подоляк.

Зеленський знову закликав Путіна до переговорів: «Я нормальний мужик, сядь зі мною, поговори»Володимир Зеленський закликав Путіна прибрати свої війська з території України або сісти з ним за стіл переговорів.

Він наголосив, що будь-які принципові рішення можуть бути ухвалені лише на зустрічі президентів двох країн. Тому зустріч Зеленського та путіна «є ключовою для того, щоб був мир».

«Вона готується і буде готуватися, у нас є відносини з нашими партнерами, які хочуть цю зустріч організувати, багато є країн, які зацікавлені в тому, щоб гаряча фаза війни закінчилася. Коли робочі групи в рамках переговорного процесу напрацюють якісь попередні документи і вони будуть передані президентам, вони оцінять, чи це вже «дорожня карта», яку можна обговорювати тет-а-тет. Тоді ця зустріч може бути», – сказав Подоляк.

Коли зустріч може відбутися, Подоляк не готовий сказати – конкретної дати немає.

Нагадаємо, Володимир Зеленський неодноразово говорив, що готовий до прямих переговорів з путіним. На першій же зустрічі, за словами президента, він готовий говорити про тимчасово окуповані Донецьку, Луганську області та Крим.

Водночас у Кремлі постійно ухиляються від пропозиції провести переговори.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: