Зеленський готовий говорити з Путіним у будь-який час – Жовква

Читать на русском
Володимир Зеленський готовий будь-якої миті провести переговори з Путіним, заявив Ігор Жовква. Також, за його словами, Україна є відкритою для нейтрального статусу.
Слово і діло

Президент України Володимир Зеленський готовий говорити з Володимиром Путіним прямо, будь-якої миті, але не піде на компроміс щодо вимог Кремля щодо припинення війни.

Про це CNN заявив заступник керівника ОПУ Ігор Жовква.

Він розповів, що Україна спочатку не була налаштована надто оптимістично щодо зустрічі Дмитра Кулеби та Сергія Лаврова в Туреччині.

«Це справді добре, що вони зустрілися, але, на жаль, ми можемо сказати, що остаточне рішення ухвалює не міністр закордонних справ Росії. Остаточне рішення про припинення війни, про припинення вогню, про виведення військ приймає лише одна людина», – сказав Жовква, маючи на увазі Путіна.

За словами Жовкви, Зеленський готовий до дипломатичного вирішення ситуації.

Він також заявив, що Україна відкрита для нейтрального статусу, «якщо блок НАТО поки що не готовий прийняти Україну».

«Але водночас нам потрібні жорсткі гарантії безпеки для України, щоб ці жахливі війни, ця жахлива агресія не повторювалися у майбутньому», – наголосив Жовква.

Зазначимо, учора Сергій Лавров заявив, що Путін не відмовляється від зустрічі із Зеленським, але «для цього потрібно провести підготовчу роботу».

Нагадаємо, Володимир Зеленський неодноразово закликав Путіна сісти за стіл переговорів. Але у Кремлі від цього ухиляються.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: