РФ використовує Білорусь як плацдарм для авіаударів по Україні – CNN

Читать на русском
Більшість російських винищувачів, які порушували повітряний простір України, вилітали з Білорусі.
Ілюстративне фото

Більшість російських винищувачів, які порушували повітряний простір України під час цієї війни, вилітають із території Білорусі. Таким чином, Росія використовує Білорусь як плацдарм для авіаударів по території України.

Про це повідомляє CNN з посиланням на розвіддані та технічного директора місії НАТО.

Російські війська атакували Україну за підтримки ЗС Білорусі – ДПСУАтаки на прикордонні підрозділи, прикордонні наряди та пункти пропуску відбуваються із застосуванням артилерії, важкої техніки та стрілецької зброї

«Переважна більшість» винищувачів російського виробництва, які сили НАТО бачили в повітряному просторі України з початку російського вторгнення, вилетіли з Білорусі, повідомив CNN технічний директор місії.

За його словами, в один особливо «активний» день сили НАТО помітили близько 20 російських літаків, які прямували до Києва з Білорусі.

CNN також супроводжувала 2-у літну ескадрилью НАТО під час однієї зі спостережних місій. Протягом двох годин після зльоту о 8-й ранку за центральноєвропейським часом радар зафіксував близько 12 літаків російського виробництва, що простоюють у Білорусі на північ від Чорнобильської АЕС.

Через кілька годин мінімум дев'ять літаків російського виробництва вторглися в повітряний простір України з боку Білорусі, мабуть, прямуючи у бік Києва.

Поки що головне питання, на якому не може відповісти НАТО, чи це були безпосередньо сили Білорусі, які підтримують Росію у війні.

Нагадаємо, Євросоюз уже розглядає Білорусь як співагресора у війні Росії проти України.

Раніше українська розвідка оприлюднила список російських льотчиків, які планують завдавати ракетно-бомбових ударів по українським містам з території Білорусі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: