Чи планує Путін нападати на інші європейські країни: Зеленський відповів на запитання

Читать на русском
Війна РФ з Молдовою, Польщею та іншими європейськими країнами видається цілком можливою українському президенту. Він вважає, що такі висновки можна зробити з виступів російських пропагандистів.
Володимир ЗеленськийОфіс президента

РФ хоче пошматувати Європу так само, як і Україну. Щоб зрозуміти це, достатньо послухати, що розповідають російські пропагандисти.

Про це президент України Володимир Зеленський розповів в інтервʼю німецькій газеті «Die Zeit» у четвер, 10 березня.

Відповідаючи на запитання щодо можливої атаки Путіна на інші країни, наприклад, Молдову, глава української держави відповів: «А ви чули, що вони у Москві говорили останніми роками? Ви чули коли-небудь, щоб вони поважали Європу? Щоб вони визнавали Європу силою, з якою треба мати відносини на рівних і на основі міжнародного права? Насправді, вони хочуть пошматувати Європу так само, як і Україну. Вони вже анонсують це. Послухайте, що розповідають їхні пропагандисти».

Зеленський додав, що навіть у церквах Росії бувають проповіді про підкорення інших держав: Молдови, Грузії, держав Балтії.

Колишній розвідник КДБ прокоментував дані ЦРУ щодо реакції Путіна на втрати у війні з УкраїноюКолишній розвідник КДБ Юрій Швець називає Путіна гопником і вважає, що втрати у війні не лише підривають позиції президента РФ, а й приземлюють його.

Президент України впевнений, що загроза нападу Путіна існує і для Польщі.

«Насправді, увесь континент у небезпеці, поки Росія має можливість нападати на іншу державу», – заявив Зеленський.

Нагадаємо, коли наприкінці минулого року Путіну ставили питання про те, чи збирається він нападати на Україну, той перевів його в площину можливої агресії України.

На сьогоднішній день Росія от уже два тижні веде неоголошену загарбницьку війну в Україні, здійснюючи військові злочини та геноцид українського народу. Сьогодні після зустрічі з головою українського МЗС росіянин Сергій Лавров учергове збрехав, що РФ на Україну не нападала.

Тим часом світ продовжує тиснути на країну-агресора санкціями. На думку російсько-американського професора економіки Соніна, Росії знадобляться десятиліття, щоб повернутися до рівня життя 2021 року.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: