Росія готує теракт на Чорнобильській АЕС – розвідка

Читать на русском
Путін наказав про підготовку теракту на Чорнобильській АЕС. Окупанти планують створити техногенну катастрофу, відповідальність за яку перекладуть на Україну.

Президент Росії Володимир Путін наказав про підготовку теракту на Чорнобильській атомній станції, яку контролюють його військові.

Про це повідомляє Головне управління розвідки Міноборони України.

«На контрольованій російськими військами ЧАЕС планується створення техногенної катастрофи, відповідальність за яку окупанти намагатимуться перевести на Україну», – заявили у розвідці.

Наразі ЧАЕС повністю відключено від систем моніторингу Міжнародного агентства з атомної енергії, а також знеструмлено та підключено до дизель-генераторів.

Ситуація у Чорнобилі є загрозою для всієї Європи, і для самої РФ – ПодолякСитуація із припиненням енергопостачання ЧАЕС – загроза для всієї Європи та для самої Росії. Але РФ веде війну у дусі середньовіччя, тому її дії не дивують.

Окупанти відмовилися надати доступ до станції українським ремонтникам. Туди ж за вказівкою Олександра Лукашенка зайшли «білоруські фахівці». У розвідці стверджують, що серед них під виглядом атомників заходять російські диверсанти для організації теракту.

«Для імітації причетності українських військових до аварії на ЧАЕС окупанти намагаються створити фейкові «докази» на підтвердження своєї версії. Зокрема, в районі аеропорту «Антонов» у Гостомелі помічені російські автомобільні рефрижератори, які збирають тіла загиблих українських захисників. Існує ймовірність, що вони видаватимуться за вбитих диверсантів у зоні ЧАЕС», – розповіли в українській розвідці.

Нагадаємо, 9 березня Чорнобильська АЕС та місто Славутич були знеструмлені через дії російських окупантів.

В «Енергоатомі» попередили, що знеструмлення Чорнобильської АЕС може призвести до витоку радіоактивних речовин у довкілля.

Учора, 10 березня, у Міністерстві енергетики Білорусі заявили, що поставили під напругу лінію електропередач Мозир-Чорнобильська АЕС. В «Енергоатомі» цю інформацію назвали фейком.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: