Зеленський звернувся до українців: Упевнений, скоро ми зможемо сказати – повертайтесь

Читать на русском
Президент Володимир Зеленський висловив упевненість, що незабаром влада України зможе звернутися до українських біженців із закликом повернутися додому.
president.gov.ua

Президент Володимир Зеленський висловив упевненість, що незабаром влада України зможе звернутися до українських біженців із закликом повернутися додому. Вже є домовленості як відновити міста.

Про це він заявив у зверненні у суботу 5 березня.

Перемога України: сценарії розвитку війни з РосієюУкраїна продовжує захищатися від нападу РФ. Ворожі війська дедалі більше зазнають поразок, проте до перемоги ще далеко. Якими можуть бути сценарії розвитку війни - у матеріалі політолога Олександра Радчука.

«Упевнений, що скоро ми зможемо сказати нашим людям: повертайтесь! Повертайтеся з Польщі, Румунії, Словаччини та інших країн. Повертайтесь, бо загрози більше немає», - сказав він.

За словами Зеленського, керівництво країни вже думає про майбутнє: «Як відновити наші міста, відновити економіку. Вже є домовленість про надання Україні десятків мільярдів доларів на відновлення, і це лише перші рішення».

Він зазначив, що українська армія завдає окупантам таких втрат, «яких вона не бачила у найстрашнішому сні». Армія РФ не вийшла на заплановані рубежі, але вийшла майже на 10 тисяч убитих, додав президент.

«Це страшно, це солдати 18-20 років, майже діти, яким навіть не змогли пояснити, за що вони йдуть воювати і чому вони на чужій землі. Росія могла дати їм щось інше, окрім смерті», - сказав Зеленський.

Глава держави зазначив, що влада робить усе, щоб домовленість з РФ про припинення війни запрацювала.

«Це одне із головних завдань на сьогодні. Подивимося, чи можна йти далі у переговорному процесі», - додав Зеленський.

Нагадаємо, президент України вкотре закликав президента РФ сісти за стіл переговорів. Путін відмовився.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: