Подоляк розповів про результати українсько-російських переговорів

Читать на русском
Україна та Росія досягли попередніх домовленостей лише з гуманітарного аспекту. А саме коридорам для евакуації населення.

Другий раунд переговорів делегацій України та Росії завершився.

Про результати розповів радник керівника ОПУ Михайло Подоляк, повідомляє «Слово та справа».

До змістовних переговорів Росія має припинити обстріл українських міст – ЗеленськийЩоб провести з Росією змістовні переговори, вона спочатку має припинити бомбардування українських міст. Володимир Зеленський також заявив, що країни НАТО мають дати Україні гарантії безпеки, інакше війська РФ опиняться на їхніх кордонах.

«Сторони досягли розуміння про спільне забезпечення гуманітарних коридорів для евакуації мирного цивільного населення, а також для доставки медикаментів та продуктів до місць найбільш запеклих боїв з можливістю тимчасового припинення вогню на період, коли здійснюватиметься евакуація у секторах, де вона проводиться. З цією метою найближчим часом буде організовано спеціальні канали зв'язку та взаємодії, і буде сформовано відповідні логістичні процедури», – зачитав Подоляк комюніке за підсумками зустрічі.

Він зазначив, що на переговорах Україна не одержала результатів, на які розраховувала. «Ми домовилися продовжити роботу вже у третьому раунді у максимально найближчий термін», – додав Подоляк.

28 лютого українська та російська делегації провели перший раунд переговорів. Конкретних результатів вони не принесли – сторони вирушили до столиць для консультацій.

Сьогодні президент України Володимир Зеленський знову закликав російського президента Володимира Путіна сісти за стіл переговорів.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: