До змістовних переговорів Росія має припинити обстріл українських міст – Зеленський

Читать на русском
Щоб провести з Росією змістовні переговори, вона спочатку має припинити бомбардування українських міст. Володимир Зеленський також заявив, що країни НАТО мають дати Україні гарантії безпеки, інакше війська РФ опиняться на їхніх кордонах.
reuters.com

Росія має припинити бомбардування українських міст, перш ніж можна буде розпочати змістовні переговори.

Про це президент Володимир Зеленський заявив в інтерв'ю Reuters та CNN.

«Необхідно хоча б припинити бомбардувати людей, просто припинити бомбардувати, а потім сідати за стіл переговорів», – заявив президент.

Виступ Зеленського у Європарламенті: повний текстПовний текст виступу Володимира Зеленського у Європарламенті, де розглядають заявку України на членство у ЄС.

«Усі мають припинити боротьбу і повернутися до тієї точки, з якої вона почалася п'ять-шість днів тому. Я думаю, що є принципові речі, які ви можете зробити… Якщо ви робите це, а та сторона робить це, значить, вони готові до миру. Якщо вони не готові, ви просто втрачаєте час», – сказав Зеленський.

Він також закликав країни запровадити безпольотну зону над Україною. Але, як сказав Зеленський, президент США Джо Байден особисто передав йому, що зараз не час запроваджувати такий захід.

«Наші партнери, якщо вони не готові приймати Україну в НАТО... тому що Росія не хоче, щоб Україна була в НАТО, повинні виробити спільні гарантії безпеки для України», – вважає глава держави.

«Дуже важливо знати, що якщо Україна впаде, то всі ці російські війська опиняться на кордонах ваших країн-членів НАТО... і там перед вами постане те саме питання», – наголосив Зеленський.

Він висловив жаль з приводу того, що Європа та США не вводили превентивні санкції проти Росії, але привітав їхні нинішні дії.

«Нам є, що захищати, ми відстоюємо своє право на життя. А що вони (росіяни) тут роблять? Вони не розуміють наш народ, нашу державу, нашу філософію... послані сюди вбивати та вмирати. Тому ми сильніші на своїй землі, і ми будемо сильнішими», – заявив Зеленський.

Нагадаємо, 28 лютого українська та російська делегації провели переговори. Конкретних результатів вони не принесли – сторони вирушили до столиць для консультацій.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: