Важка ніч, штурм міст та дітовбивці-росіяни: Зеленський виступив з новим зверненням

Читать на русском
Зеленський закликав допомагати обороні, бути обережними та зупиняти ворога скрізь, де це можливо
Володимир Зеленськийpresident.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський заявив, що день 25 лютого був дуже важким, проте завтрашній день виявиться ще важчим, як і ніч з 25 на 26 число. Росіяни намагатимуться штурмувати всі великі міста.

Про це Зеленський заявив у своєму зверненні до нації вночі з 25 на 26 лютого.

«Ніч буде важкою, дуже важкою, але буде ранок. У цю ніч ворог застосує всі наявні сили, щоб зломити опір. Цієї ночі вони підуть на штурм. Цієї ночі ми повинні вистояти. Доля України вирішується саме зараз... Під ударом багато міст нашої держави. Чернігів, Суми, Харків, наші хлопці на Донбасі, міста півдня України. Особлива увага Києву. Не можна втратити столицю» - сказав він.

США, Євросоюз та Британія ввели санкції проти Путіна, Лаврова та Радбезу РосіїТаким чином, всі фінансові активи Путіна і Лаврова в ЄС і у Великобританії, якщо вони ще є, будуть заморожені

Зеленський також поставив запитання, чому російська армія стріляє по мирних жителях, цивільних об'єктах, соціальній інфраструктурі.

«Що це за війна проти українських дітей у дитячому садку? Вони також неонацисти? Ніхто, ніколи не зможе пояснити, чому били реактивними ракетами та градами по дитячих садках і житловій інфраструктурі. Убиті та поранені діти - це вирок цьому вторгненню» - сказав він.

На завершення Зеленський закликав допомагати обороні, бути обережними та зупиняти ворога скрізь, де це можливо.

«Якщо для загарбників навіть дитячі садки - допустима ціль, ви не повинні залишити їм жодного шансу» - резюмував президент.

Нагадаємо, що за даними ЗСУ, Україна за першу добу не дала Росії досягти своїх загарбницьких планів. Генеральний штаб Збройних сил України опублікував оперативну інформацію про ситуацію з вторгненням РФ за станом на вечір 25 лютого.

В ОПУ заявили, що за дві доби з моменту нападу на міста України російські військові витратили майже весь свій запас сил і засобів. На сьогодні резерви у ворога закінчилися. За даними Міноборони України, втрати Росії за два дні - 2,8 тисячі осіб особового складу.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: