Вторгнення Росії: у ЗСУ розповіли про ситуацію в областях

Читать на русском
Збройні сили України проводять оборонні операції на півдні. Зупинено наступ у Охтирці, ведеться оборона у районі Сум.
rada.gov.ua

Україна за першу добу не дала Росії досягти своїх загарбницьких планів. Станом на північ 25 лютого ведеться організована оборонна операція на півдні та інших напрямках.

Про це у Фейсбук повідомив головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний.

Певним складом сил ведуться оборонні бої в районі на схід від Херсона. Механізовані підрозділи ЗС України відбили автомобільний міст та закріпилися на лівому березі Дніпра.

Підрозділи у районі Риково завдали поразки переважаючим силам супротивника – ворог знищено.

Військовий експерт розповів, скільки може тривати наступ Росії і що буде даліВійськовий експерт розповів, скільки може тривати наступ Російської Федерації на Україну і що буде далі.

На Сіверському напрямку точаться бої в районах Перемога та Глухів. Ворожу колону зупинено. Підрозділи першої танкової бригади річкою Білоус у напрямку Чернігова зупинили переважаючі сили окупантів.

На Волині механізовані підрозділи ЗС України зайняли позиції на певних рубежах у готовності до відображення наступу супротивника.

На Слобожанщині оперативне угруповання ЗС України веде оборону у районах населених пунктів Довжанка, Харків, Охтирка, Суми.

У районах Вовчанська, Білої Криниці, Приколотного ведуться оборонні бої.

Підрозділи забезпечення в Охтирці зупинили черговий наступ супротивника.

Угруповання Військово-Морських Сил ЗС України продовжує ведення бойових дій у південно-західній частині Чорного моря. Здійснюється оборона пунктів базування та портів Одеси, Південного, Очакова, Чорноморська.

Крім того, певні сили та засоби перейшли до оборони Києва.

«Повітряні Сили ЗС України здійснюють відображення повітряних ударів противника, ведуть постійну розвідку застосуванням БПЛА, завдано ударів по колонах окупаційних військ у районах населених пунктів Нова Збурівка, Куп'янськ, Нова Каховка та десант противника у районі аеродрому Гостомель», – повідомив Залужний.

Орієнтовні втрати противника становили: танків – понад 30 од., бойових броньованих машин – до 130 од., літаків – 5, вертольотів – 6.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський підписав указ про загальну мобілізацію.

Крім того, глава держави випустив новий відеозвернення. Зеленський розповів про втрати України, цілі Росії у війні та переговори з партнерами.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: