Напад Росії: Генштаб ЗСУ розповів про ситуацію у регіонах України

Читать на русском
Генеральний штаб Збройних сил України опублікував оперативну інформацію щодо ситуації з вторгненням РФ.
t.me/kharkov_now

Генеральний штаб Збройних сил України опублікував оперативну інформацію щодо ситуації з вторгненням РФ.

За даними пресслужби Генштабу, зараз у Київській області залишаються складними напрямки Буча – Гостомель – Ірпінь. Російські окупаційні війська намагаються прорватися останні 4 години. У Бучі вдалося зупинити пересування колони військової техніки, противник залишив техніку та відступив.

Зеленський звернувся до Путіна: давайте сідати за стіл переговорівВолодимир Зеленський запропонував Путіну сісти за стіл переговорів, щоби зупинити загибель мирних українців.

На Волинському напрямі активних дій наземних угруповань не зафіксовано. Авіація противника продовжує демонстраційні дії з території Республіки Білорусь уздовж північної ділянки державного кордону України.

На Поліссі окупанти значними силами продовжують наступ у напрямку міста Києва. Намагаючись зберегти темпи наступу, противник запроваджує на окремих напрямках другі ешелони угруповань.

Зафіксовано висування додаткових підрозділів у напрямку до Скадовська. Утримавши важкі бої, підрозділи Об'єднаних сил зупинили поступ супротивника і зберегли свої позиції.

Міст через річку Сіверський Донець у районі населеного пункту Щастя зруйновано. Підрозділи морської піхоти закріпилися правому березі річки Кальміус.

«Інші підрозділи механізованих елементів закріпилися на певних рубежах лінією дотику. Наша система протиповітряної оборони за сьогодні знищила кілька балістичних ракет і як мінімум два літаки ВКС РФ», - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, ЗСУ втратили контроль над переправою до Херсона.

При цьому втрати російської армії за сьогодні перевищили 1000, за два дні вже 2800.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: