Україна і Росія ведуть консультації з питання мирних переговорів – Никифоров

Читать на русском
Всі повідомлення про нібито відмову Києва від переговорів з Росією є неправдивими. Переговори узгоджуються
Сергій Нікіфоровpresident.gov.ua

Уряд України відповів згодою на пропозиція Кремля приступити до переговорів. Зараз Україна і Росія ведуть консультації з цього питання.

Про це повідомив речник офісу президента України Сергій Нікіфоров у Facebook.

Він заявив, що всі повідомлення про нібито відмову Києва від переговорів з Росією є помилковими. Переговори узгоджуються.

«Україна була і залишається готовою говорити про припинення вогню і мир. Це наша незмінна позиція. Ми відповіли згодою на пропозицію президента Російської Федерації. Безпосередньо в ці години сторони консультуються про місце і час проведення переговорного процесу. Чим швидше почнуться переговори, тим більше буде шансів відновити нормальне життя» - написав він.

Водночас видання The New York Times повідомляє, що Зеленський звернувся прем'єр-міністру Ізраїлю Нафталі Беннету з проханням стати посередником у переговорах між Україною і Росією. Посол України в Ізраїлі Євген Корнійчук заявив, що президент попросив про це прем'єра Ізраїлю під час телефонної розмови 25 лютого. Беннет поки не відповів згодою.

Нагадаємо, що за даними ЗСУ, Україна за першу добу не дала Росії досягти своїх загарбницьких планів. Генеральний штаб Збройних сил України опублікував оперативну інформацію про ситуацію з вторгненням РФ за станом на вечір 25 лютого.

В ОПУ заявили, що за дві доби з моменту нападу на міста України російські військові витратили майже весь свій запас сил і засобів. На сьогодні резерви у ворога закінчилися. За даними Міноборони України, втрати Росії за два дні - 2,8 тисячі осіб особового складу.

Міністри фінансів Європейського Союзу під час зустрічі в Парижі прийняли рішення схвалити персональні санкції проти президента Росії Володимира Путіна, міністра закордонних справ Росії Сергія Лаврова і членів Ради Безпеки Росії. До цього рішення приєдналися США і Британія.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: