Членство Росії у Раді Європи призупинено

Читать на русском
Членство Росії у Кабінеті міністрів Ради Європи та ПАРЄ призупинено через напад на Україну.
europewatchdog.info

Членство Росії у Кабінеті міністрів Ради Європи та ПАРЄ призупинено. Відповідне рішення було ухвалено сьогодні, 25 лютого, через збройну агресію Росії проти України.

Про це йдеться на сайті організації.

Напад Росії на Україну: як саме і чому реагують західні партнериЄвропейський Союз, Німеччина та Франція досі не стали на підтримку України і дотримуються нейтралітету. Союзниками по коаліції ми можемо назвати Велику Британію, США та Польщу.

«Ухвалене сьогодні рішення означає, що Російська Федерація залишається членом Ради Європи та учасником відповідних конвенцій Ради Європи, включаючи Європейську конвенцію про права людини. Суддя, обраний до Європейського суду з прав людини від Російської Федерації, також залишається членом Суду, і скарги, подані проти Російської Федерації, як і раніше, розглядатимуться Судом і прийматимуть рішення», – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що зупинення членства – тимчасовий захід, що залишає відкритими канали зв'язку.

Нагадаємо, раніше ми писали, які санкції вже запровадили проти Росії через її агресію та яку допомогу країни надали Україні.

Видання Financial Times також повідомляло, що Європейський союз готується заморозити активи президента Росії Володимира Путіна та міністра закордонних справ Росії Сергія Лаврова через військову агресію проти України.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: