НБУ ліквідує банки, які перебувають під контролем Росії

Читать на русском
Російські банки Міжнародний резервний банк та Промінвестбанк ліквідують в Україні, рішення ухвалили в НБУ.
Слово і діло

Національний банк України вирішив відкликати ліцензію та ліквідувати банки, які перебувають під контролем Росії. Йдеться про АТ «Міжнародний резервний банк», ПАТ «Акціонерний комерційний промислово-інвестиційний банк» («Промінвестбанк»).

Про це повідомили у пресслужбі НБУ.

«Коли наша армія самовіддано і хоробро захищає кожен клаптик рідної землі від російської агресії, ми в центральному банку не можемо дозволити, щоб «дочки» державних банків країни-загарбника продовжували працювати в Україні та оперувати грошима українців», – заявив керівник Нацбанку Кирило Шевченко.

Росія є акціонером та власником 50,000000004427% статутного капіталу ПАТ «Сбербанк» та 100% статутного капіталу держкорпорації розвитку «ВЕБ.РФ». Отже, їхні дочірні банки перебувають під опосередкованим контролем Росії та її керівництва.

Нагадаємо, раніше в НБУ розповіли, як працюватимуть банки в умовах воєнного стану в країні.

Також Національний банк України відкрив спецрахунок для збирання коштів на потреби армії. Рахунок мультивалютний, він створений та відкритий для переказу коштів як від міжнародних партнерів та донорів в іноземній валюті (долари США, євро, британські фунти), так і від українського бізнесу та громадян у національній валюті.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: