У Кремлі прокоментували ініціативу зустрічі Путіна та Байдена

Читать на русском
Раніше президент Макрон запропонував американському колезі Джо Байдену та Путіну провести спільний саміт.
фото: РБК

Саміт президентів Росії та США Володимира Путіна і Джо Байдена можливо організувати будь-якої миті, за умови, якщо лідери обох країн побачать доцільність у цій зустрічі.

Про це повідомляє ТАСС, з посиланням на повідомлення прес-секретаря російського президента Дмитра Пєскова.

Зазначається, що напередодні французький лідер Макрон запропонував американському колезі Джо Байдену та Путіну провести саміт з питань безпеки та стратегічної стабільності в Європі.

«Звичайно, ми не виключаємо, і за необхідності, безумовно, президенти Росії та США у будь-який момент можуть ухвалити рішення про контакти, телефонні, чи особисті. Це вже буде їхнє рішення», - сказав представник Путіна.

У Байдена назвали умову для зустрічі з ПутінимБайден готовий зустрітися з Путіним після зустрічі головних дипломатів країн, якщо Росія не вторгнеться в Україну.

Пєсков уточнив, що конкретних планів про саміт немає, є домовленість щодо продовження діалогу по лінії МЗС.

«Ми виходимо з того, що цього тижня можлива зустріч Лаврова з американським колегою. Також не виключаємо контактів міністрів Росії та Франції», - сказав він.

При цьому, Пєсков підтвердив, що Путін у ніч на понеділок провів другу розмову з президентом Франції Емманюелем Макроном.

«Вчора близько першої ночі з ініціативи президента Макрона відбулася друга за день телефонна розмова лідерів Росії та Франції. Президенти продовжили обговорення ситуації навколо України», - зазначив прес-секретар Путіна.

Нагадаємо, що Зеленський та Макрон провели термінові телефонні переговори. Обидва президенти виступили за термінове скликання ТКГ.

Пізніше Макрон та Путін домовились скликати в найближчі години засідання ТКГ.

Раніше ми повідомляли, що Зеленський висловився щодо ініціативи визнання «Л/ДНР» у Росії.

Також нагадаємо, що Путін збере позачергове засідання Ради безпеки РФ.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: