Можливе вторгнення Росії в Україну: що сказав з цього приводу Байден

Читать на русском
Байден не виключив варіанту, що Кремль одумається і вибере шлях дипломатії, інакше Москва візьме на себе відповідальність за велику війну
Джозеф БайденReuters

Президент Сполучених Штатів Америки Джозеф Байден впевнений, що його російський колега Володимир Путін вже прийняв рішення здійснити вторгнення в Україну.

Про це Байден сказав увечері 18 лютого під час свого виступу щодо ситуації навколо України.

«У нас є підстава вірити, що російські сили планують спробувати атакувати Україну в найближчий тиждень - найближчими днями... Станом на цей час я переконаний, що він (Путін - ред.) прийняв рішення» - заявив Байден.

При цьому американський президент жодним чином не зміг обґрунтувати свою заяву і навіть не зміг назвати приблизні дати, замість цього пославшись на «значний масив розвідувальних даних», який нібито дозволяє зробити висновок про те, що Росія готується до нападу на Україну і вже прийняла рішення здійснити агресію. Він заявив, що на кордонах України зібралося понад 150 тисяч російських військових.

Втім, Байден не виключив варіанту, що Кремль одумається і вибере шлях дипломатії, інакше Москва візьме на себе відповідальність за велику війну.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що Байден виступив з промовою щодо ситуації навколо України, яка склалася в останні дні. Коротко про основні тези його мови можна прочитати тут.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: