Макрон та Путін домовились скликати в найближчі години засідання ТКГ

Читать на русском
Сьогодні, 20 лютого, президент Франції Емануель Макрон провів телефонну розмову з президентом Росії Володимиром Путіним. Під час розмови сторони домовились в найближчі години скликати засідання ТКГ.
Українська правда

Сьогодні, 20 лютого, президент Франції Емануель Макрон провів телефонну розмову з президентом Росії Володимиром Путіним. Під час розмови сторони домовились в найближчі години скликати засідання ТКГ.

Про це повідомляють у пресслужбі Єлисейського палацу.

Зазначають, що Путін та Макрон домовились про відновлення роботи в рамках Нормандського формату на основі обмінів та пропозицій, зроблених Україною останніми днями.

Сторони докладуть усіх зусиль, щоб у найближчі години відбулася зустріч Тристоронньої контактної групи з метою отримання від усіх зацікавлених сторін прихильності до припинення вогню на лінії зіткнення.

Загострення ситуації на Донбасі: що сталося і чого може домагатися РосіяСитуація на Донеччині 17 лютого різко загострилася. Чому це сталося, про що раніше говорили сепаратисти та Кремль, і чого може добиватися Росія – у матеріалі.

«Щоб дипломатичним шляхом подолати нинішню кризу найближчими днями та тижнями буде проведена напружена дипломатична робота. Міністр Європи та закордонних справ пан Жан-Ів Ле Дріан зустрінеться зі своїм колегою паном Лавровим, і з цією метою в Парижі буде проведено кілька консультацій», – додають у повідомленні.

Нагадаємо, Володимир Зеленський і Еммануель Макрон провели переговори на тлі загострення на Донбасі. Сторони виступили за скликання термінового засідання Тристоронньої контактної групи і введення режиму тиші.

Раніше повідомляли, що у п'ятницю, 18 лютого, ТКГ не зібралася на позачергове засідання на тлі загострення на Донбасі – представники окупантів відмовилися від зустрічі.

Ще одне засідання було скликане на 11 годину 19 лютого 2022 року з ініціативи координатора ОБСЄ в ТКГ з метою термінового обговорення безпекової ситуації. Однак воно також не відбулося, адже Росія відмовилась брати участь.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: