Зеленський і Макрон виступили за термінове скликання ТКГ

Читать на русском
Президент України Володимир Зеленський і французький президент Еммануель Макрон провели переговори на тлі загострення на Донбасі.
Getty Images

Президент України Володимир Зеленський і французький президент Еммануель Макрон провели переговори на тлі загострення на Донбасі.

Про це йдеться у повідомленні в Twitter Володимира Зеленського.

Президент України поінформував Еммануеля Макрона про поточну безпекову ситуацію та нові провокативні обстріли. Сторони виступили за скликання термінового засідання Тристоронньої контактної групи і введення режиму тиші.

«Виступаємо за активізацію мирного процесу. Підтримуємо невідкладне скликання ТКГ і негайне введення режиму тиші», – йдеться в повідомленні.

Загострення ситуації на Донбасі: що сталося і чого може домагатися РосіяСитуація на Донеччині 17 лютого різко загострилася. Чому це сталося, про що раніше говорили сепаратисти та Кремль, і чого може добиватися Росія – у матеріалі.

Нагадаємо, у п'ятницю, 18 лютого, ТКГ не зібралася на позачергове засідання на тлі загострення на Донбасі – представники окупантів відмовилися від зустрічі.

Ще одне засідання було скликане на 11 годину 19 лютого 2022 року з ініціативи координатора ОБСЄ в ТКГ з метою термінового обговорення безпекової ситуації. Однак воно також не відбулося, адже Росія відмовилась брати участь.

Раніше ми писали, що на тлі загострення бойовики закотили істерику про нібито підготовлюваний «український наступ», під цим приводом почали примусове вивезення населення в Росію і оголосили загальну мобілізацію. Україна заперечує плани наступу на Донбас.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: