«Шпальна справа»: ВАКС оштрафував за неявку до суду експосадовця «Укрзалізниці»

Читать на русском
Антикорупційний суд відмовився стягувати заставу обвинуваченого та збільшувати її розмір, проте вирішив оштрафувати особу.

Вищий антикорупційний суд оштрафував колишнього виконувача обов'язків начальника державного підприємства «Управління промислових підприємств ПАТ «Укрзалізниця» Ярослава Жмурка, але відмовився стягувати його заставу в бюджет та збільшити її розмір.

Таке рішення 16 лютого ухвалила колегія суддів ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури просив стягнути заставу Жмурка в державний бюджет та збільшити її розмір, оскільки обвинувачений не виконує обов'язки, а саме: не з'являється до суду за викликом. Утім судді відмовили у задоволенні клопотання. Натомість вони вирішили накласти на Жмурка грошове стягнення.

«Накласти на обвинуваченого (Ярослава Жмурка – ред.) грошове стягнення, за не прибуття без поважних причин за викликом у судове засідання, у розмірі 2 прожиткових мінімумів для працездатних осіб, що становить 4962 гривні», – йдеться в рішенні.

За версією обвинувачення, Жмурко в 2014-2015 роках, діючи у змові з невстановленими особами ДП «УПП УЗ», створював для підконтрольних йому та афілійованих підприємств сприятливі умови участі в державних закупівлях держпідприємства.

Йдеться про договори на постачання деревини із ТОВ «Західспецбудмеханізація» – 10,09 млн грн, ТОВ «Граніт-Захід» – 4,72 млн грн, ТОВ «Судововишнянський цегельний завод» – 13,83 млн грн та ДП «Константа-Агро» – 3,72 млн грн. Різниця між вартістю поставленої в 2014-2016 роках продукції на адресу ДП «УПП УЗ» і ринковою вартістю – 13,65 млн грн.

Нагадаємо, у серпні 2016 року ексначальнику філії УЗ повідомили про підозру. Пізніше з'ясувалося, що це Ярослав Жмурко. Суд взяв його під варту.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: