ЗМІ назвали прізвище чиновника «УЗ», затриманого НАБУ

Читать на русском

Українські ЗМІ назвали ім'я чиновника УЗ, якого сьогодні затримало Антикорупційне бюро в справі щодо шпал.

Співробітники Національного антикорупційного бюро України затримали колишнього в. о. начальника державного підприємства «Управління промислових підприємств «Укрзалізниці» Ярослава Жмурка.

Таку думку висловила в Facebook журналістка-розслідувач проекту «Наші гроші» Ірина Салій, повідомляє «Слово і Діло».

«Якщо когось цікавить ім'я затриманого НАБУ в справі зі шпалами. Я припускаю, це міг би бути львів'янин Ярослав Жмурко, який у 2015 році був в. о. начальника ДП «Управління промислових підприємств «Укрзалізниці», а раніше – заступником начальника цього підприємства. Щоправда, сума 13 млн – якась маленька проти раніше названих 50 млн грн», – зазначила вона.

Як раніше повідомляло ЗМІ, в 2014-2015 роках в. о. начальника ДП «Управління промислових підприємств «Укрзалізниці» в змові з представниками приватних компаній привласнив 50 млн грн державних коштів на закупівлі шпал. Після запуску НАБУ суд надав його детективам доступ до даних про рух коштів на рахунках постачальників деревини для філії Центру управління промисловістю ПАТ «Укрзалізниця».

Нагадаємо, детективи Національного антикорупційного бюро затримали у Львові чиновника філії «Укрзалізниці» за розтрату понад 13 мільйонів гривень.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: