Суд продовжив слідство у справі про заволодіння коштами УЗ на закупівлі вугілля

Читать на русском
Антикорупційний суд розглянув і задовольнив частково клопотання детектива Національного бюро про продовження строку досудового розслідування.

Вищий антикорупційний суд продовжив до 8 квітня строки розслідування справи за підозрою колишнього заступника начальника філії «Пасажирська компанія» ПАТ «Укрзалізниця» Артема Мироновича та ще двох осіб у заволодінні 11,8 млн грн УЗ під час закупівлі вугілля.

Таке рішення 6 грудня ухвалив слідчий суддя ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Раніше НАБУ і САП повідомили про підозру ексзаступнику начальника філії «Пасажирська компанія» УЗ Мироновичу. У зв'язку з наближенням дати завершення максимального строку розслідування після підозри НАБУ і САП просили продовжити слідство, оскільки необхідно провести ще низку слідчих та процесуальних дій. Суддя клопотання задовольнив частково.

«Продовжити до 6 місяців, тобто до 8 квітня 2022 року, строк досудового розслідування у кримінальному провадженні», – йдеться в рішенні.

Як встановили НАБУ і САП, у 2018 році філія «Пасажирська компанія» УЗ провела публічні торги із закупівлі вугілля для опалення пасажирських вагонів. За даними слідства встановлено, що підозрюваний Миронович, будучи головою тендерного комітету, спільно з керівником відділу-ініціатора закупівлі Романчуком, діяли на користь «обраного» постачальника, не допустивши інші компанії до аукціону. Ця компанія «Коларес-Брокерс» і стала переможцем торгів, поставивши вугілля за завищеними на 11,8 млн грн цінами.

Відповідно до висновку товарознавчої експертизи, ринкова ціна однієї тони вугілля станом на дату укладання договорів становила 3770 грн, у той час як УЗ уклала договори за ціною 4563 грн.

Нагадаємо, ПАТ «Укрзалізниця» відсторонила Мироновича від посади, оскільки йому повідомили про підозру в корупції.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: