Чиновник «Укрзалізниці» розтратив понад 13 мільйонів гривень

Читать на русском
Детективи Національного антикорупційного бюро затримали у Львові чиновника філії Укрзалізниці. Він розтратив понад 13 мільйонів гривень.
Фото з відкритих джерел

Детективи Національного антикорупційного бюро затримали у Львові чиновника філії «Укрзалізниці» за розтрату понад 13 мільйонів гривень.

Про це повідомляє прес-служба НАБУ, інформує «Слово і Діло».

Уточнюється, що чиновник працював у філії Центру управління промисловістю ПАТ «Укрзалізниця».

НАБУ викрила злочинну схему в «Укрзалізниці»Національне антикорупційне бюро затримало трьох посадовців Укзалізничпостачу, які розкрали 20 млн гривень.

«Ця особа з 2014 до початку 2016 року, використовуючи підконтрольні суб’єкти господарювання, зареєстровані у Львівській області та місті Львові (одночасно в 2015 році будучи службовою особою держпідприємства), при здійсненні закупівель деревини (шпал та брусів) за цінами, завищеними більш ніж на 80% від середньоринкових, заволоділа державними коштами на суму 13,65 мільйона гривень», – йдеться в повідомлені.

Також зазначається, що затриманому повідомили про підозру в скоєнні злочину, накладено арешт на його рахунки в сумі 21 млн грн з метою відшкодування збитків та забезпечення конфіскації майна.

Чиновнику загрожує від 7 до 12 років позбавлення волі.

Нагадаємо, що очільник «Укрзалізниці» Войцех Бальчун розповів про корупцію на мільярди гривень.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: