Розтрата коштів УЗ: апеляція дозволила заочне слідство стосовно підозрюваної

Читать на русском
Апеляційна палата розглянула і задовольнила скаргу прокурора САП на відмову слідчого судді в наданні дозволу на спеціальне досудове розслідування.
апеляційна палата Вищого антикорупційного судуфото: «Слово і діло»

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду надала дозвіл на проведення заочного розслідування стосовно підозрюваної Фериде Ібрагімової, яку НАБУ і САП підозрюють у причетності до розтрати 1,2 млн грн Трудівського кар'єроуправління державного підприємства «Управління промислових підприємств Укрзалізниці».

Таке рішення 23 вересня ухвалила колегія суддів АП ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, 2 вересня слідчий суддя антикорупційного суду відмовив НАБУ і САП у проведенні заочного слідство стосовно підозрюваної. Тому прокурор САП подав скаргу на це рішення.

«Апеляційну скаргу прокурора – задовольнити, ухвалу слідчого судді ВАКС від 2 вересня 2021 року – скасувати. Постановити нову ухвалу, якою клопотання детектива про здійснення спеціального досудового розслідування відносно підозрюваної (Фериде Ібрагімової – ред.) – задовольнити. Здійснювати спеціальне досудове розслідування у кримінальному провадженні відносно (Ібрагімової – ред.)», – ідеться в рішенні.

Нагадаємо, за версією слідства, колишній директор Трудівського кар'єроуправління державного підприємства «Управління промислових підприємств Укрзалізниці» Андрій Буслав наприкінці 2013 - початку 2014 року, зловживаючи службовим становищем та діючи за попередньою змовою з керівником приватного товариства Феріде Ібрагімовою, зареєстрованого у Донецьку, створив видимість законних підстав реалізації щебеневої продукції на адресу приватної компанії шляхом оформлення договору поставки.

У подальшому держпідприємство відвантажило ТОВ 19 тис. 765 тонн щебеню, який залізницею експортували до РФ. Однак жодних бухгалтерських документів на підтвердження зазначених правовідносин з держпідприємством складено не було та відповідних розрахунків не проведено. Згідно з висновками судово-економічних експертиз, такими діями інтересам держпідприємства завдано 1,2 млн грн збитків.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: