У Держдумі пропонують віддавати «евакуйованим» з ОРДЛО житло померлих від коронавірусу росіян

Читать на русском
На думку депутата Держдуми, таке рішення нібито дозволить міцніше прив'язати вивезених з Донбасу людей до Росії
Ілюстративне фотоFacebook

У Державній Думі Росії запропонували передавати жителям ОРДЛО, яких «евакуювали» на територію РФ, житло росіян, які померли від коронавірусу.

Про це заявив депутат ДД РФ Євген Федоров в ефірі радіостанції «Говорит Москва».

Жертви «геноциду»: до чого призведе визнання Росією «ЛНР» та «ДНР»Можливе визнання Росією так званих ДНР та ЛНР додасть Україні лише нових проблем, подробиці – у матеріалі.

«Росія - країна величезна, 700 тисяч осіб для нас, особливо після втрати мільйона осіб через пандемію в останній тільки рік... У них же все є - робота була, житло і так далі. Все це, звичайно, може бути надано в якості допомоги ось цим нещасним людям. У нас же мільйон людей втрат за рік. Нам треба їх компенсувати. Це одноразове рішення» - заявив він.

Нагадаємо, 18 лютого ватажок так званої «ДНР» Денис Пушилін заявив, що жителів «ДНР» евакуюють в Ростовську область Росії нібито через зростання напруженості в регіоні. Після цього самопроголошена «ЛНР» теж оголосила про евакуацію жителів до РФ.

У Кремлі спочатку розгубилися від таких дій бойовиків на Донбасі. Однак потім вирішили підкупити «евакуйованих», і Путін доручив уряду РФ терміново забезпечити кожному прибуває в Ростовську область з «ЛДНР» біженцю виплату в 10 тисяч рублів. Перші п'ять мільярдів рублів на виплати вже надійшли з російського бюджету. За допомогою цих грошей у РФ сподіваються підкупити вивезених з ОРДЛО людей, щоб ті не висловлювали своє невдоволення.

Відомо, що кордон РФ з вечора 18 лютого і станом на ранок 19 лютого перетнули понад 10 тисяч «евакуйованих» з «ДНР» і «ЛНР». Людей вивозять автобусами та поїздами, багато піддалися пропаганді, тиску і наказам бойовиків і залишають ОРДЛО на власному транспорті.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: