Путін пообіцяв грошові виплати евакуйованим з «ЛДНР» до російського Ростова

Читать на русском

Евакуація на Донбасі. Путін доручив уряду РФ терміново виплатити 10 тис. рублів кожному біженцю, який прибуває до Ростовської області з ЛДНР.
Фото: Олексій Дружинін / ТАСС

Президент Росії Володимир Путін доручив уряду РФ терміново забезпечити виплату кожному, хто прибуває в Ростовську область з «ЛДНР» біженцю в 10 тисяч рублів.

Про це повідомив речник Путіна Дмитро Пєсков, пише російське видання ТАСС.

Жертви «геноциду»: до чого призведе визнання Росією «ЛНР» та «ДНР»Можливе визнання Росією так званих ДНР та ЛНР додасть Україні лише нових проблем, подробиці – у матеріалі.

Як повідомляється, губернатор Ростовської області Василь Голубєв звернувся до Путіна з проханням надати області екстрену допомогу по лінії федерального центру «у зв'язку з непередбачуваним великим напливом біженців».

«Путін переговорив по телефону з головою МНС Олександром Чупріяном і доручив йому терміново вилетіти в Ростовську область для організації на місці робіт зі створення умов для розміщення, забезпечення гарячим харчуванням і всім необхідним, включаючи медичну допомогу», - розповів Пєсков.

Зазначимо, сьогодні також стало відомо, що у Москві вже схвалили перший «указ» щодо «Л/ДНР». Так, уряд РФ підписав постанову на виконання указу Путіна про пільги для поставок товарів у ДНР та ЛНР і звідти – до Росії.

Нагадаємо, сьогодні у «ДНР» та «ЛНР» оголосили про масову евакуацію населення до Росії. Причиною назвали напружену ситуацію у регіоні.

Прессекретар Путіна Дмитро Пєсков заявив, що у Кремлі нічого не знають про евакуацію до РФ мешканців «ЛДНР».

А в Україні спростували будь-які плани щодо нападу чи диверсій військових ЗСУ на Донбасі.

Цього тижня Держдума РФ направила звернення до Путіна із закликом визнати самопроголошені ДНР та ЛНР. Однак у Кремлі заявили, що таке визнання не корелює із Мінськими угодами.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: