В Офісі президента відповіли на звинувачення Москви в невиконанні Мінських угод

Читать на русском
Росія не виконує свою частину Мінських угод - КПВВ блокуються, на Донбасі як і раніше постійно стріляють
Михайло ПодолякГлавком

Росія не має права звинувачувати Україну в небажанні виконувати Мінські угоди, оскільки Україна зробила для їх реалізації більше, ніж хтось ще.

Про це заявив радник голови офісу президента України Михайло Подоляк, повідомляє РБК-Україна.

«Будь-який переговорний процес - це дорога з двостороннім рухом, дорога до пошуку прийнятного сторонам компромісу. Але якщо оцінювати, яка зі сторін більше намагається пройти цим шляхом, то українська сторона за період з 2019 року зробила точно більше» - сказав він.

Загострення ситуації на Донбасі: що сталося і чого може домагатися РосіяСитуація на Донеччині 17 лютого різко загострилася. Чому це сталося, про що раніше говорили сепаратисти та Кремль, і чого може добиватися Росія – у матеріалі.

Подоляк нагадав, що Росія не виконує свою частину Мінських угод; КПВВ як і раніше блокуються, в ОРДЛО не пускають представників Червоного Хреста, і це не кажучи про те, що режим припинення вогню постійно порушується проросійськими бойовиками та окупаційними частинами РФ.

«Про що все це говорить? Мінський формат дуже залежить від деякої нелогічності Мінських документів. Перемішування пунктів з безпеки, з гуманітарної сфери та з політики й стало тим, що зараз призводить до заболочування переговорного процесу» - резюмував радник.

20 лютого прессекретар президента Росії Дмитро Пєсков заявив, що Путін вважає Зеленського нездатним виконати Мінські угоди.

Тим часом Росія знову не взяла участь у позачерговому засіданні Тристоронньої контактної групи по Донбасу, фактично зірвавши його.

При цьому раніше в Державній Думі Росії звинуватили персонально президента України Володимира Зеленського в тому, що він нібито провокує «початок великої війни».

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: